DIY

Hoe behoud je schoon water in je zwembad?

Als je al een eigen zwembad hebt, hoeven we je niet te vertellen hoe heerlijk dit wel niet is. Je kunt zwemmen waar en wanneer jij dat wilt, zonder dat je eerst hoeft te reizen en een entree ticket moet kopen. Je hebt niet alleen altijd ontspanning bij de hand, maar zwemmen is een leuke manier om in beweging te blijven. Dat is goed voor je conditie en goed voor je figuur. Je zwembad zit vol met water, en logischerwijs wil je dit water schoon houden. Maar hoe pak je dit op de beste manier aan? We laten je in deze blog zien hoe zwembadzout kopen bijdraagt aan een schoner en hygiënischer zwembad. 

Waarom kies je voor zwembadzout?

Zwembadzout kan ingezet worden als desinfectiemiddel voor je zwembad. Het draagt bij aan het schoonmaken en schoonhouden van je zwembad, onder meer door oxidatie tegen te gaan en zorgen voor desinfectie. Je gebruikt deze soort zout in combinatie met een elektrolyse systeem. Het is een duurzamer alternatief voor oplossingen die directer gebaseerd zijn op chloor, bijvoorbeeld tabletten. De groei van zowel bacteriën als algen wordt met behulp van dit zout tegengegaan. Zowel het water als het zwembad wordt gereinigd. Bovendien is zwembadzout van een hoge kwaliteit voor een goede prijs verkrijgbaar bij diverse verkooppunten, waaronder de Strooizout Gigant

Wat is de relatie tussen zwembadzout en chloor?

Zwembadzout is dus een alternatief voor onder meer chloortabletten en vloeibare chloor. Toch wordt dit zout voor je zwembad wel omgezet naar chloor. Dit komt door het elektrolyse systeem, waardoor middels elektro chlorinatie het zoute water omgezet wordt naar natuurlijk chloor. Dit gebeurt middels een elektrolyseproces. Dit is een circulair proces, dus het chloor kan weer terug worden omgezet naar zout. Dat is handig, want hierdoor is het maar één keer nodig om zout toe te voegen aan een zwembad. Dat scheelt weer qua kosten.

Verdere pluspunten van zwembadzout op een rij

Dankzij het gebruik van zout voor je zwembad zorg je er niet alleen voor dat het water gereinigd wordt en schoon blijft, maar ook dat je zwembad schoon wordt gemaakt en schoon blijft. Zwembadzout draagt bij aan zacht en fijn water. Zacht water houdt in dat er geen kalk in het water zit, wat ook de verschillende onderdelen van je zwembad ten goede komt. Doordat dit zout leidt tot natuurlijk chloor, is er geen sprake van een vieze lucht en zal ook irritatie van de ogen en huid voorkomen worden. Bovendien zul je minder kosten qua onderhoud kwijt zijn in vergelijking met andere opties op chloorbasis. Het onderhoud is zo gedaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button