Huis

Wat kost een gietvloer?

Het is helemaal in tegenwoordig: het industriële interieur. Gaat jouw hartje ook sneller kloppen van een strakke vormgeving, grote open ruimtes en hoge plafonds? Dan is een hoogwaardige gietvloer een aanrader! In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van een dergelijke vloer en natuurlijk de kosten!

Voordelen gietvloer

Een gietvloer in je woning heeft ontzettend veel voordelen, maar het gemak staat zeker ergens bovenaan het lijstje. Wist je bijvoorbeeld dat een gietvloer op vrijwel iedere ondergrond aangelegd kan worden? Andere voordelen zijn:

  • De vloer is slijt- en krasvast
  • De vloer is vloeistofdicht
  • De vloer is duurzaam
  • De vloer vergt weinig tot geen onderhoud
  • De vloer werkt geluidsreducerend

En er zijn nog meer voordelen! Een gietvloer kun je namelijk erg goed combineren met vloerverwarming en dat valt onder energieneutraal bouwen. Ook fijn: voor je gietvloer kun je kiezen uit werkelijk alle kleuren van de regenboog. 

Kosten gietvloer

Ben je benieuwd naar de kosten van een gietvloer? Deze zijn afhankelijk van de grootte van het oppervlak en het type gietvloer dat je wilt. Een cementgebonden gietvloer is bijvoorbeeld goedkoper dan een standaard (uni) gietvloer. Wanneer je kiest voor een gietvloer in Groningen, Friesland, Drenthe of het noorden van Overijssel, wordt deze ook voor je aangelegd.

Gietvloer schoonmaken

Voor het schoonmaken van je gietvloer kun je het beste bijpassende reinigingsmiddelen gebruiken. Je kunt de vloer natuurlijk gewoon stofzuigen, maar vlekken en strepen hebben een speciale behandeling nodig. Gelukkig is het schoonmaken van de vloer eenvoudig, omdat deze naadloos is. We hebben nog een aantal tips voor je:

Tip 1: Gebruik speciale reiniging, geen zeep

Tip 2: Gebruik een vlakmop, geen schuurspons of harde borstel

Tip 3: Verwijder strepen, koffie- en wijnvlekken direct

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Om eerlijk te zijn wordt een gietvloer gegoten, niet gelegd. De vloer bestaat uit verschillende lagen, zoals een egalisatie-, primer-, giet- en laklaag. De eerste laag dient om de vloer waterpas en effen te maken. Elke laag heeft een dag nodig om te drogen. Houd er daarom rekening mee dat je een aantal dagen niet op de vloer kunt lopen.

Tips voor je gietvloer

Voordat je een gietvloer gaat kopen, is het slim om na te denken over de kleur. Kies geen volledig witte of heel lichtgrijze vloer, want daarop zie je vuil en vlekken erg snel. Houd de vloer ook vrij van zand en steentjes om schade te voorkomen. Een goede mat waarop je je voeten kunt vegen scheelt al een hoop. Let ook op met zwarte zolen; verwijder strepen zo snel mogelijk. Verder zijn er nog een aantal standaard tips voor je gietvloer die ook voor diverse andere vloeren gelden:

  • Voorzie de poten van je meubels van vilten
  • Kies bureaustoelen met streeplozen, zachte wielen
  • Verschuif geen zware voorwerpen over de vloer

Zoals je in deze blog kon lezen is een gietvloer niet alleen mooi, maar vooral erg gemakkelijk. Laat de vloer aanleggen in je woning en profiteer zelf van de vele voordelen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button