Huis

Basis must have items voor in de kinderkamer

Het is goed om er als ouder naar te streven dat de kinderkamer een van de veiligste plekken is waar je kind alleen kan vertoeven. Je kunt het dan met een gerust hart in achter laten omdat de kans dat het zich bezeerd zeer klein is. Behalve veilig moet deze ruimte ook gezellig zijn voor je zoon of dochter. Ook is het handig dat de inrichting over basis items beschikt die meegroeien met je kind. Hierdoor hoef je na elke groei spurt niet te veel andere spullen aan te schaffen.

Om je daarmee op weg te helpen sommen we in deze blog enkele items voor je op die bepalend zijn voor de sfeer in deze ruimte.

Het belang van een kinderkamer

Een kinderkamer is belangrijk omdat het je kind een plekje geeft waar het totaal zichzelf kan zijn. Behalve als slaapruimte zal hij of zij er ook in spelen, vriendjes en vriendinnetjes ontvangen, studeren en hobby’s uitoefenen.

Omdat de eerste jaren cruciaal zijn voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind, zal het je later erg dankbaar zijn indien het deze plek in huis alleen voor zichzelf had, zulks ongeacht het feit dat hij of zij het met broertjes of zusjes moet delen.

De must have items in een kinderkamer

Goede verlichting

Een van de eerste dingen die je voor de kinderkamer kunt aanschaffen is een leuke kamerlamp. Deze hang je centraal op zodat het de hele kamer verlicht. Om de sfeer zo af en toe te veranderen kun je ook een instelbare nachtlamp kopen. Deze zijn ook aan te raden voor de babykamer omdat het je kan helpen om ’s avonds je kindje te verzorgen zonder dat het opgeschrikt wordt door een felle lichtbundel. Wanneer je kind oud genoeg is, zal het ook een bureaulamp willen hebben. Hierdoor kan het in de avonduren ook aan zijn of haar huiswerk werken.

Bureau of speeltafel en stoel

Naarmate je kindje groeit zal het zijn speelgebied van de grond verplaatsen naar een tafeltje. Het zal namelijk ontdekken dat het leuk is om auto’s over een tafelblad te laten rijden en dat het geluid van naar beneden vallende blokjes, best goed klinkt.

Op een latere leeftijd is een ruim bureautje praktischer omdat je kind dan daar zijn of haar huiswerk kan maken, er kan internetten en gamen. Indien je handig bent maak je hun tafeltje zelf met behulp van deze steigerbuis tafel tutorial

Boekenkast of plank

Het is goed om je kind de liefde voor het lezen al gauw bij te brengen. Dit komt zijn of haar taalontwikkeling ten goede en helpt je dreumes ook bij zijn of haar algemene ontwikkeling. Een stevige degelijke boekenkast staat daarom altijd leuk in een kinderkamer. Vooral als je de (voorlees)boeken van je kind op een decoratieve wijze neerzet.

Je laat in dat geval niet de rug van de boeken zien door ze op een rijtje als dominostenen te plaatsen, maar maakt gebruik van de vaak prachtige tekeningen op de kaft van het boek door die met het zicht naar voren te presenteren. Wedden dat je peutertje vaak wilt dat je hem of haar voorleest? Hetzelfde effect bereik je door de boekenplank op die manier te decoreren. Door ook nog een leuke poster in te lijsten en tussen de boeken te plaatsen wordt deze plank echt de blikvanger in de kinderkamer.

Posters

De leukste posters voor de babykamer haal je bij By Baboo babykamer decoratie. Hun assortiment is vrij groot wat je in de gelegenheid stelt om ze als leuke wanddecoratie toe te passen. Daarbij kunnen de kleuren die je voor de kamer gebruikt de leidraad zijn. Ook het thema waar je voor kiest is een optie. Combineer verschillende afmetingen van dezelfde poster met elkaar, gebruik de posters om de muur van een kamer in tweeën op te delen, of groepeer ze in een lijst samen met de foto van je kindje voor een speels persoonlijk effect met dit item. Op die manier laat je de poster ook steeds weer de bron van nieuwe zelfverzonnen verhalen voor je kind, zijn.

Een bed

Sowieso neemt een bed de centrale plaats in een kinderkamer in. Behalve dat je kind het een mooi bed vindt moet je er ook opletten dat het tijdens het slapen niet eruit kan vallen. De meeste kinderen hebben namelijk de gewoonte om tijdens het slapen te draaien in hun bed. Voorkom ongelukken en laat een hoogslaper zonder opstaande rand staan als de kans groot is dat je kind naar beneden zal vallen.

Speelgoed mand

Een bed met opbergruimte is ideaal in de kinderkamer. Deze zitten meestal aan de onderkant van het bed waardoor deze ruimte goed benut wordt. Voor het dagelijks opbergen van speelgoed staan de speelgoedmanden van by baboo in elke kinderkamer erg leuk. Ze zijn verkrijgbaar in een variëteit aan designs waardoor er vast ook eentje is die bij de rest van het interieur past. Wellicht vind je ze zo leuk dat je ook een aanschaf voor de vuile was.

Klerenkast of commode

De vuile kleren van je kindje kunnen in een opbergmand maar voor de schone zal je wel een goed opbergsysteem moeten zoeken. In de eerste jaren voldoet een commode of ladekast prima omdat de kleren van je kind niet zoveel ruimte innemen. Ook bestaan ze meestal uit verschillende delen waardoor het handig is om ze over verschillende laden op te bergen: broekjes bij broekjes, jurkjes en rokjes samen en die leuke one pieces pakjes ook apart. Worden de kledingstukken groter dan is het tijd om uit te kijken naar een klerenkast inclusief hangkast of om te kiezen voor een handig kledingrek.

Je hoeft niet gelijk al deze items voor de kinderkamer aan te schaffen. Dit vanwege het feit dat je kind tot het moment dat het stevig gaat lopen, meer gebruik zal maken van zijn of haar bed en de vloer. Maar het is wel een goed plan om de aanschaf van deze spullen vooraf te plannen zodat je genoeg geld hebt wanneer dat moment aanbreekt. We hopen dat deze blog je daarmee zal helpen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button