Huis

Hoe geef je wat meer karakter aan je kamer?

Story Highlights
  • Voeg karakter toe aan je woonkamer
  • Kies voor iets aan de muur
  • Een poster kan het verschil al maken

Heb je je kamer helemaal naar je zin ingericht? Precies de vloer die je wilt, de muren in de kleuren die je in gedachten had en de meubels zoals je ze steeds al voor je zag? Dan ben je helemaal tevreden, toch? Of toch niet? De kans is aanwezig dat je kamer voor het gevoel nog wat karakter mist. Dat het te veel op een showroom lijkt, en te weinig op iets dat echt helemaal van jou is. De juiste wanddecoratie kan helpen dat probleem op te lossen. En wees daarbij niet bang om echt uit te pakken en een flink statement te maken, dat maakt je kamer alleen maar mooier.

En toch mist het iets

Het kan best frustrerend zijn. Je hebt precies uitgedacht hoe je je kamer in wilt richten. Tekeningen gemaakt, moodboards samengesteld. Plaatjes uit magazines geknipt, en eindeloos meubelwinkels bezocht om precies te vinden wat jij in gedachten had. Vervolgens heb je de boel smaakvol verbouwd, geverfd en ingericht, alles om het plaatje dat jij in je hoofd had zitten werkelijkheid te laten worden. En dan is het moment aangebroken. Het is klaar! Tevreden kijk je om je heen. Hier heb je het allemaal voor gedaan. Je ideale kamer. Maar waarom voelt het dan toch nog niet perfect? Waarom lijkt het alsof er toch nog iets mist?

Wat veel mensen vergeten, is dat een interieur pas echt gaat leven als het iets unieks heeft. Een beetje karakter, als je het zo wilt noemen. Iets dat van een kamer iets eigens maakt, iets waar jij je thuis voelt, een ruimte die voor jou écht betekenis heeft. Om dat te realiseren, moet je alle voorbeeldinterieurs even loslaten, en op zoek gaan naar iets unieks. Iets dat perfect bij jou en je interieur past.

Hang het maar aan de muur

De makkelijkste manier om je interieur meer karakter te geven, is door iets opvallends aan de muur te hangen. De juiste wanddecoratie kan een kamer in één keer helemaal af en bovendien heel persoonlijk maken. Dat kun je realiseren door iets echt persoonlijks op te hangen, bijvoorbeeld een foto die je zelf gemaakt hebt. Wees niet bang om te knallen, en kies gerust voor een heel groot formaat, dat staat het mooist. Natuurlijk zijn er, als je geen eigen foto hebt die aan je eisen voldoet, ook prachtige posters te koop die deze functie kunnen vervullen. Ook hier geldt weer: kies iets wat je écht mooi vindt. Een poster die niet te veel opgaat in je interieur, maar er juist een beetje uitspringt. Dat geeft een kamer karakter, en zorgt ervoor dat hij niet inwisselbaar is met die van de buren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button