Overig

Tips en tricks voor je beauty routine: zó pak je het goed aan

Story Highlights
  • Zo pak jij jouw beauty routine aan
  • Verdeel aandacht over haar, huid en lippen
  • Gebruik wat jij fijn vindt

Je wilt het liefst natuurlijk iedere dag weer in je mooiste look de deur uitgaan! Daarbij is een goede beauty routine onmisbaar. Ook als je wat haast hebt in de ochtend, doe je er goed aan om even de tijd te nemen voor je uiterlijk. We delen onze belangrijke tips en tricks voor jouw beauty routine!

Verdeel je aandacht

Bij een goede beauty routine is het belangrijk dat er een balans is. Je haar, huid, lippen en ogen: besteed overal even wat aandacht aan. Het is immers zonde als je oogschaduw bijvoorbeeld perfect zit, maar je haar juist niet tiptop in orde is. Kijk daarom overal even naar.

Gebruik zacht water

Wist je dat het water dat je gebruikt bij de verzorging van je huid en haar een belangrijke rol speelt? Het gaat dus niet alleen om je producten, maar ook om het water dat uit de kraan komt! Je kunt het best zacht water gebruiken bij je beauty routine, waar geen grote hoeveelheid kalk in zit. Een handige waterontharder zorgt voor zacht water: dit draagt bij aan soepel haar en een betere huidhygiëne.

Kies producten die jij fijn vindt

Naast het gebruik van het zachte water is het natuurlijk ook belangrijk om de juiste producten te kiezen. Het is goed om te weten dat dit voor iedereen verschillend is. Je kunt misschien gegrepen worden door een bepaalde advertentie van een verzorgingsproduct dat voor jou gemaakt lijkt te zijn, maar het kan vervolgens gewoon blijken dat je het helemaal niet fijn vindt in gebruik. Ga daarom op onderzoek uit naar jouw ideale producten. Let op je huidtype bijvoorbeeld, evenals je haartype. Het kan soms echt even duren totdat je de ideale producten hebt gevonden – maar dit is de zoektocht waard. Vervolgens kun je hier namelijk jarenlang mee vooruit!

Beauty routine: ’s ochtends en ’s avonds

Sta jij alleen ’s ochtends voor de spiegel voor de verzorging? Dan is het belangrijk om hier nog een extra moment voor in te lassen: ook ’s avonds kun je hier maar beter even de tijd voor nemen! Zo is het ook voor het slapengaan belangrijk om je gezicht te reinigen en eventueel in te smeren met een voedende nachtcrème. Vervolgens kun je je ’s ochtends juist weer gereedmaken om op-en-top verzorgd de deur uit te stappen.

Denk ook aan extra verzorging

Naast je dagelijkse routine kun je van tijd tot tijd ook net dat beetje extra uitpakken! Zo snappen we dat je niet elke dag de tijd hebt voor een gezichtsmasker: dat duurt te lang. Wel is het zeker een goed idee om dit bijvoorbeeld eens per week of om de week te doen. Op die manier is je beauty routine echt optimaal ingericht – voor de allermooiste look.

Gerelateerde artikelen

Back to top button