Health

Hoe kies je een goede dagcrème voor jouw huid?

Dagcrèmes, ze zijn verkrijgbaar in tal van merken, ieder met hun eigen kenmerken. Wat de beste dagcrème voor jou is zal dan ook afhangen van een aantal factoren. Daarover gaan we je in dit artikel meer vertellen. Hoe vind je de ideale dagcrème die perfect bij je past?

Kies gezichtsverzorging die bij je huidtype past

Er zijn diverse huidtypen. Waar de een al snel last heeft van een droge of gevoelige huid, krijgt de ander snel last van pukkels en heeft een vettige huid. Het is aan te raden om het type gezichtscrème af te stemmen op jouw huidtype. Hiermee kun je bijvoorbeeld mee-eters of een uitgedroogde huid voorkomen. Weet je niet welk huidtype je hebt? Dan kun je hier eenvoudig en snel een huidtest doen. 

Bepaal welke soort gezichtsverzorging je fijn vindt

Dagcrème wordt vaak als overkoepelende naam gebruikt, maar de samenstelling van de gezichtsverzorging kan bijvoorbeeld ook gel zijn. Daarnaast kun je er tevens voor kiezen om naast de dagcrème ook een nachtcrème te smeren, die vaak wat dikker is. Het is maar net wat jij fijn en handig vindt. Zo zijn er ook genoeg mensen die in de zomer een ander type crème smeren dan in de winter, omdat ze tijdens koude dagen sneller last krijgen van een droge huid en in de zomer juist voor een frisse gel willen gaan.

Kies voor SPF als je vaak in de zon komt

Heb je snel last van pigmentvlekjes op de huid en ben je regelmatig in het zonnetje te vinden (let op, dit geldt ook in de winter!). Dan is het te adviseren om een dagcrème met SPF te kiezen. Hiermee kun je je gezicht beschermen tegen verbranding. En dat is dan juist weer nodig om je huid op termijn in betere conditie te houden. Door verbranding gaat je huid namelijk eerder rimpelen en kun je dus last krijgen van meer (pigment)vlekjes.

Zorg dat de ingrediënten van de crème bij je passen

Soms kan het voorkomen dat je overgevoelig bent voor bepaalde ingrediënten in crèmes. Dit kun je niet altijd van tevoren weten en vaak zal je dit aan den lijve ondervinden. Vervelend natuurlijk. Mocht je dit meemaken, zorg dan dat je ergens de ingrediënten noteert. Mocht het later bij een andere crème weer voorkomen dan kun je mogelijk een patroon herkennen en weten waarvoor je overgevoelig bent. Daarnaast bedoelen we met dit advies dat je bijvoorbeeld ook kunt kijken naar extra toepassingen, bijvoorbeeld crèmes met verstevigende werking (antirimpel) of anti-acné.

Bepaal je budget

De prijzen van dagcrèmes lopen behoorlijk uiteen. Voordat je enthousiast een nieuw merk probeert moet je er wel even bij stilstaan dat als hij bevalt het wellicht in de toekomst een flinke investering gaat zijn. Slim dus om er vooraf over na te denken hoe lang je normaal met een bepaalde hoeveelheid dagcrème doet en hoeveel het je waard is.

Welke dagcrèmes zijn als beste getest?

Je weet nu waar je op moet letten bij het kopen van een gezichtscrème. Toch kan het nog lastig zijn om in het enorme aanbod eenvoudig een vergelijking uit te voeren. Gelukkig is daar een oplossing voor! 

Vergelijkingssite DeBeste.com doet eens in de zoveel tijd onderzoek naar de beste dagcrèmes, waarbij ze de plus- en minpunten van de crèmes van gevestigde merken uitgebreid bespreken, zoals L’Oréal Paris Triple Active, Estée Lauder Daywear en Revitalizing Supreme+. Neem eens een kijkje om nog sneller de gezichtsverzorging te vinden die bij je past.

Gerelateerde artikelen

Back to top button