Overig

Opzeggen van je abonnement een uitdaging

Als je besluit om een abonnement op te zeggen, kom je in veel gevallen voor een flinke uitdaging te staan. Bedrijven zien je namelijk niet graag vertrekken. Dat is niet omdat ze zo veel waarde hechten aan jou als klant maar omdat ze gewoon lekker aan je verdienen. Zeker als je een jaarabonnement hebt afgesloten en daar om wat voor reden dan ook geen of weinig gebruikt van maakt. Basic Fit is zo’n voorbeeld. 

Abonnementen opzeggen is een uitdaging

De meeste bedrijven vinden het natuurlijk niet zo prettig als jij besluit om je abonnement op te zeggen. Daarom zorgen zij ervoor dat je hierbij voor een uitdaging komt te staan. In veel gevallen zullen de consumenten dan afhaken of wachten tot het abonnement vanzelf verloopt. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er in veel contracten een clausule van stilzwijgende verlenging is opgenomen wat ervoor zorgt dat het contract ook na het verloop verlengd kan en zal worden zonder dat er een nieuwe overeenkomst gesloten dient te worden. Zo denk je van je abonnement af te zijn maar in werkelijkheid loopt deze gewoon door tot jij hier zelf tegen in opstand komt. 

Je kunt alleen telefonisch je abonnement opzeggen

Het verhaal van de stilzwijgende verlenging is echter niet het enige wat zorgt voor een uitdaging om van je abonnement af te komen. Veel bedrijven hanteren ook de stelregel dat je je abonnement alleen telefonisch op kunt zeggen. Als je er over nadenkt is dit natuurlijk ook wel logisch. Veel mensen vinden het lastig om de telefoon te pakken en aan iemand aan de andere kant te melden dat zij van hun abonnement af willen. Dit zorgt in veel gevallen dus al voor een aardige drempel. Daarmee zijn al een hoop klanten gewonnen. Daarnaast krijg je vaak te maken met echte sales haaien. Mensen die erop getraind zijn om jou als klant te behouden. Dit kan bijvoorbeeld met een mooie nieuwe aanbieding of door het aanpraten van een schuldgevoel. In veel gevallen moet je sterk in je schoenen staan om telefonisch je abonnement op te zeggen. 

Een fitnessabonnement opzeggen

Fitnessabonnementen staan er om bekend dat ze dikwijls stilzwijgend verlengd worden. Daarnaast is het in veel gevallen ook vrij complex om een fitnessabonnement op te zeggen. Het afsluiten van zo’n abonnement is super eenvoudig en dit kan zelf online maar het abonnement opzeggen kan een uitdaging worden. Toch zijn er zeker mogelijkheden voor. Wil jij bijvoorbeeld je abonnement bij basic fit opzeggen dan kun je dit heel gemakkelijk doen door op bovenstaande link te drukken. Je wordt dan omgeleid naar een website waar je alle hulp krijgt die je nodig hebt. Het opzeggen van je abonnement wordt hiermee zeker niet zo’n uitdaging als je in eerste instantie misschien wel dacht. 

Op zoek naar de leukste lifestyle verhalen? Neem dan eens een kijkje op Lovethat.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button