FashionHealth

Hoe krijg je een volle baard?

Story Highlights
  • Volle baard is een kwestie van geduld
  • Gebruik de juiste verzorgingsproducten
  • Geef je baard een zachte punt

Als je een volle baard wilt, dan dien je een zekere mate van geduld te hebben. Want van een volle baard is vaak pas na een maand sprake. We vertellen je hoer hoe je een volle baard kunt krijgen.

Baard laten staan, geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak. Behalve geduld vraag het kweken van een volle baard toewijding en is het een kwestie van volhouden. Trek gerust een maand de tijd uit voor je echt met een volle baard aan de slag kunt gaan. Je stopt met scheren en krijgt vervolgens te maken met jeuk, iets dat zeker een week aanhoudt. Style de baard niet te vroeg, weersta die verleiding.

Werk het haar in de nek en de hals wel regelmatig bij

Ondertussen onderhoud je wel de rest van de baardgroei en bepaal alvast tot waar je de baardgroei wilt hebben. Werk haar in je nek en hals regelmatig bij, iets dat je bij voorkeur doet met een roterend scheersysteem. Uiteraard besteed je ook aandacht aan de verzorging van de groeiende baard. Was en kam de baard regelmatig en gebruik daarvoor baardshampoo en verzorg je baard met een baardbalsem. Zo houd je de haren van de baard zacht en soepel.

Na een maand kun je de volle baard gaan stylen

Uiteraard kun en moet je tussendoor de baard weg bijwerken. Als de baard al een paar weken staat, dan heb je al heek behoorlijke baardgroei. Je kunt de opvallende lange haren die sneller groeien prima met een trimmer weghalen. Anders staat het wel erg onverzorgd allemaal. Ben je een maand onderweg, dan kun je starten om de dan volle baard te stylen. Voor het stylen van de baard gebruik je bij voorkeur een baardtrimmer.

Geef de baard een zachte punt

Met het instelwiel van de baardtrimmer heb je steeds de controle over de lengtestanden. Je kunt de baard op verschillende manieren in model brengen en met de volheid van de baard spelen. Het is belangrijk om de baard aan te passen bij de vorm van je gezicht. Denk ook goed na over de gewenste nek- en kaaklijn. De meeste mannen willen de baard een zogenaamde zachte punt geven. Dat kun je op heel simpele wijze creëren. Je stekt de lengtestand van de trimmer dan korter in op het moment dat je de baard trimt vanaf de wang tot de kin. Het levert steevast een mooie zachte punt op van een prachtige volle baard.

Gerelateerde artikelen

Back to top button