HealthTrends

Inlegzolen voor zichtbare en onzichtbare problemen en aandoeningen

Voor het dragen van inlegzolen bestaan verschillende redenen. Vaak worden die over het hoofd gezien en gaat men tot de aanschaf ervan pas over wanneer zich al (hevige) pijnklachten voordoen. Overigens veroorzaken problemen die het dragen van inlegzolen noodzakelijk maken niet altijd direct pijn. Denk bijvoorbeeld aan platvoeten, die een ongelijke verdeling van het lichaamsgewicht veroorzaken. Zeker bij een lager lichaamsgewicht levert dit vaak op de langere termijn pas een probleem op. Toch is het belangrijk om, wanneer je je bewust bent van een probleem of afwijking, zo snel mogelijk maatregelen te nemen.

Een waardevol hulpmiddel bij uiteenlopende klachten

Voorbeelden van redenen om inlegzolen te dragen, zijn onder andere de genoemde platvoeten, maar ook scheve voeten, knieklachten, sportblessures, reumatische aandoeningen en zelfs rug-, nek- en schouderklachten. Die laatste maken duidelijk dat voetproblemen effect op vele andere delen van het lichaam kunnen hebben. Inlegzolen kunnen de voeten de benodigde ondersteuning bieden, voornamelijk aan de voetboog.

Wat leveren inlegzolen op?

De juiste ondersteuning van inlegzolen zorgt ervoor dat veel mensen hun voeten in een betere, stabiele positie kunnen plaatsen. Dit levert ze een groter gemak en meer bewegingsvrijheid op. Bovendien kunnen de zolen de pijn die voortvloeit uit uiteenlopende voetproblemen gedeeltelijk reduceren. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een aandoening als hielspoor, welke veroorzaakt wordt door een langdurig te hoge spanning op de pees van de voet. Ook pijnklachten aan andere lichaamsdelen, zoals rug, been en zelfs nek, kunnen minder worden.

Alle denkbare inlegzoolsoorten online verkrijgbaar

Wanneer je op zoek bent naar kwalitatief hoogwaardige inlegzolen, is het raadzaam om eens een kijkje te nemen op de website van ProBrace. Deze aanbieder koopt inlegzolen in bij gerenommeerde leveranciers uit binnen- en buitenland. Dat betekent dus een breed assortiment aan artikelen. In de webshop zijn hielspoorzolen, gelzooltjes, hakverhoging, hardloopzooltjes, sportzolen, steunzolen en inlegzolen voor platvoeten te vinden.

Advies van een medisch professional

Inlegzolen zijn uiteraard niet voor iedereen geschikt of de juiste oplossing. Het aanschaffen ervan doe je dan ook niet zomaar. Je gaat hiertoe pas over wanneer je dit uitvoerig hebt besproken met een specialist zoals een orthopeed, een podotherapeut of een andere medisch professional. Alleen zij zijn in staat om de stand  en het functioneren van je voet nauwkeurig te evalueren en aanbevelingen te doen die zijn afgestemd op jouw situatie.

Op maat gemaakte versus standaard inlegzolen

Inlegzolen zijn zowel op maat gemaakt als in standaard uitvoeringen verkrijgbaar. Uiteraard hangt aan de eerstgenoemde een hoger prijskaartje. Bovendien kost het meer tijd om inlegzolen op maat te maken en vergoedt de verzekering in de meeste gevallen niet het hele bedrag. Met standaard inlegzolen ben je in de meeste gevallen dan ook goedkoper uit. De exemplaren die je bij ProBrace aanschaft, zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. Goedkoop is dan ook geen duurkoop, maar een slimme keuze voor eenieder die geen dief van zijn eigen portemonnee wenst te zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button