Auto

Hoe kunt u uw auto het beste verzekeren? 

In Nederland is het verplicht om je auto te verzekeren. Een verzekering kan namelijk een hoop problemen voorkomen. Raakt u onverhoopt betrokken bij een auto-ongeluk, dan draait u niet op voor de kosten die betaald moeten worden om de schade van de tegenpartij te vergoeden. Dit wordt namelijk gedaan door de verzekering. Er zijn echter verschillende soorten autoverzekeringen  te kiezen waardoor het voor sommige mensen lastig is om een keus te maken. Wij laten u daarom graag zien waar u op moet letten wanneer u een passende autoverzekering zoekt. 

Vandaag nog uw verzekering regelen 

Een passende verzekering voor uw auto afsluiten, is een fluitje van een cent. U kunt namelijk online direct uw auto verzekeren. Surf naar de site van Univé en ga daar naar de autoverzekeringen. U zult zien dat u drie opties heeft: de WA-basisverzekering, de WA+ verzekering en de All Risk verzekering. Alle verzekeringen dekken de schade die is toegebracht aan de wagen van de tegenpartij in het geval van een botsing of ander ongeluk. Het verschil tussen deze verzekeringen bestaat voornamelijk uit de mate waarin schade aan uw eigen auto wordt vergoedt. Bij de WA-basisverzekering draait u zelf op voor deze kosten, bij de allriskverzekering worden deze kosten uitbetaalt door de verzekeraar. Laat u bij uw keus voor een verzekering daarom leiden door de leeftijd van uw auto. Is deze nieuw, kies dan een allriskverzekering, is deze jonger dan zes jaar, dan is de WA+ verzekering het meest geschikt. Is de auto al op leeftijd, dan volstaat de WA-basisverzekering. 

Heeft u extra verzekeringen nodig? 

Wanneer u op de site van Univé een autoverzekering gaat afsluiten, kunt u het stappenplan volgen. U kunt het kenteken van uw wagen invullen en vervolgens komen de gegevens van uw auto in beeld. Nadat u uw verzekering heeft gekozen, kunt u nog aanvullende opties nemen. Dit kan bijvoorbeeld een inzittendenverzekering zijn. Deze verzekering is geschikt voor mensen die vaak passagiers in hun auto hebben. Zij zijn met deze optie goed verzekert en hetzelfde geldt voor hun spullen. Ook kunt u de optie ‘Pechhulp’ aanklikken. Met dit pakket kunt u altijd een beroep doen op een monteur wanneer u problemen heeft met uw wagen, waar u ook bent. Tot slot kunt u ook voor rechtshulp kiezen wat van pas kan komen wanneer u juridische hulp nodig heeft bij auto-gerelateerde zaken. 

Hoe houdt u uw premie laag? 

Bij een verzekering hoort een premie, maar de hoogte van deze premie is te beïnvloeden. Lukt het u om vele jaren schadevrij te rijden, dan betaalt u steeds minder premie per maand. Ook kunt u bij Univé een app downloaden waarmee goed rijgedrag beloond kan worden. Ook kunt u meerdere verzekeringen bij een partij afsluiten zodat u aanspraak kunt maken op pakketkorting.

Gerelateerde artikelen

Back to top button