Health

Starten met diëten

Een dieet beginnen om af te vallen en je gezondheid te verbeteren is een goed doel, maar het kan een beetje overweldigend zijn. Er zijn ongetwijfeld uitdagingen wanneer je aan iets nieuws begint, vooral als het gaat om iets dat je meerdere keren per dag doet, zoals eten en drinken. Lees daarom onze tips voor het succesvol starten met een dieet.

Volg een gezond eetplan

Een gezond eetplan moet voedsel bevatten dat je lekker vindt en gezond is. Je kan starten met diëten door planning op te stellen van wat je zal eten en hoeveel. Zorg dat je dieet voldoende fruit, groenten, volle granen, magere zuivelproducten, mager vlees, zeevruchten, bonen, en noten bevat. Dankzij hun vermogen om te verzadigen, zullen deze caloriearme voedingsmiddelen je echt helpen om je aan je dieet te houden.

Sla het ontbijt niet over

Het ontbijt overslaan helpt niet om af te vallen. Je zou essentiële voedingsstoffen kunnen missen en je het leidt alleen maar naar meer snacken doorheen de dag omdat je honger hebt.

Eet regelmatig maaltijden

Regelmatig eten gedurende de dag helpt om sneller calorieën te verbranden. Het vermindert ook de verleiding om te snacken op voedsel met veel vet en suiker.

Word actiever

Actief zijn is de sleutel tot afvallen en het eraf houden. Lichaamsbeweging biedt niet alleen tal van gezondheidsvoordelen, maar kan ook helpen om de overtollige calorieën te verbranden die je niet alleen met een dieet kunt verliezen. Zoek een activiteit die je leuk vindt en die in je routine past.

Drink veel water

Mensen verwarren dorst soms met honger. Je kunt uiteindelijk extra calorieën binnenkrijgen als een glas water echt is wat je nodig hebt. Water drinken helpt dus bij het afvallen. 

Eet veel groente en fruit

Fruit en groenten bevatten weinig calorieën en vet, en veel vezels, 3 essentiële ingrediënten voor succesvol gewichtsverlies. Ook bevatten ze veel vitaminen en mineralen.

Gebruik een kleiner bord

Het gebruik van kleinere borden kan je helpen kleinere porties te eten. Door kleinere borden en kommen te gebruiken, kun je misschien geleidelijk wennen aan het eten van kleinere porties zonder honger te lijden. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de maag de hersenen vertelt dat hij vol is, dus eet langzaam en stop met eten voordat je een vol gevoel hebt.

Stel realistische doelen

Tot slot is het ook belangrijk om een realistisch doel te stellen met je dieet. De meeste mensen die moeten afvallen, stellen hoge doelen en dromen ervan in kledingmaten te passen die voor hen misschien niet realistisch zijn. Toch kan het verlies van slechts 5% tot 10% van je lichaamsgewicht de manier waarop je je voelt verbeteren en, belangrijker nog, je gezondheid verbeteren. Studies tonen aan dat het verliezen van zelfs kleine hoeveelheden gewicht de algehele gezondheid kan verbeteren en met name de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte kan verlagen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button