DIY

Hoe leg je kunstgras?

Story Highlights
  • Zelf kunstgras aanleggen is niet moeilijk
  • Graaf tussen de 10 en 15 centimeter af
  • Gras ligt eerst plat maar gaat later rechtop staan

Kunstgras zie je meer en meer terug bij mensen in de tuin. Zo zijn ze verzekerd van het hele jaar door een groen grasveldje waar het voor de kinderen ook heerlijk en veilig op spelen is. Mochten ze vallen, dan is dat in elk geval veel zachter dan wanneer je op echt gras valt. Maar hoe leg je kunstgras dan aan?

Graaf tussen de 10 en 15 centimeter af

De eerste stap is het kopen van kunstgras. Zoek je goedkoop kunstgras van de beste kwaliteit? Check dan zeker kunstgrasnet.nl. Daar vind je altijd precies dat kunstgras dat je wenst voor een scherpe prijs. Is dat binnen dan maak je de ondergrond gereed. Je verwijdert vuil en rommel en kunt eventueel een foamlaag aanbrengen. Haal in elk geval de beplanting en begroeiing weg is en graaf tussen de 10 en 15 centimeter af. Gebruik vervolgens schoon straatzand en maak dat helemaal vlak. Je kunt eventueel gebruik maken van betoonbanden. Die kunnen helpen om er voor te zorgen dat kunstgras niet verschuift.

Onderdoek verdeelt de druk en dat is goed voor het kunstgras

Je maakt daarna het zand wat vochtig, trilt het zand aan en zorgt dat het goed verdicht is. Daarna egaliseer je het zand nogmaals, nu met de bekende lange lat. Is ook dat gelukt, plaats dan het onderdoek. Dit doek verdeelt de druk namelijk en is dus belangrijk voor het kunstgras. Daarna is het zaak het kunstgras uit te rollen en te leggen. Belangrijk is dat er geen plooien ontstaan. Check het kunstgras op plooien en trek die recht. In eerste instantie zul je merken dat het kunstgras nog wat plat ligt. Maak je daar geen zorgen over, want het kunstgras gaat vanzelf omhoog staan. Je slaat het kunstgras iets om en snijdt het kunstgras alks het op de rug ligt netjes af. Je snijdt het geheel rondom schoon en brengt vervolgens instrooizand aan.

Meer instrooizand? Dan gebruik je minder haken

Je kunt vervolgens haken, die je ook via kunstgrasnet.nl kunt kopen, aanbrengen. Doe dat zeker in de hoeken en de zijkanten. De haken sla je met een hamer door het kunstgras. Gebruik je instrooizand, dan hoef je minder haken te gebruiken. Het instrooizand verdeel je uiteraard gelijkmatig over het kunstgras. Bezem het in met een harde bezem en je kunstgras is klaar voor gebruik. Zo zie je maar, het leggen van kunstgras hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.


Gerelateerde artikelen

Back to top button