Overig

Hoe maak ik een goed schenkingsplan

In Nederland wordt er door ouders ongeveer 3 miljard geschonken per jaar aan hun kinderen of kleinkinderen. Daar sta je van te kijken he dat dit bedrag zo groot is? Wanneer je een bedrag gaat schenken dan zitten daar zeker voordelen aan. Wat die voordelen precies zijn dat proberen wij jou hier uit te leggen.

Een schenking doen aan je kind

Je wilt graag investeren in de toekomst van je kind dus denk je eraan om een schenking te doen. Misschien denk je er zelfs wel aan om elk jaar een schenking te doen aan jou kind. Dat kan maar er zitten wel wat haken en ogen aan. Zo mag het bedrag wat je gaan schenken een bepaalde maximale hoogte hebben. Wil jij precies weten hoe hoog dat is? Dan kan je eens een kijkje nemen op Schenken bij Evi van Lanschot. Daar staat precies uitgelegd wat je kunt doen en hoe hoog de bedragen zijn op dat moment wat jij belastingvrij mag schenken. 

Wanneer je gaat schenken is het slim om een aantal dingen in je achterhoofd te houden. Je kunt geld besparen door te schenken en het is natuurlijk veel leuker om nu te schenken nu jij nog in leven bent dan dat er straks verdeeldheid is omdat jij er niet meer bent maar jouw geld wel verdeeld mag worden. 

Evi van Lanschot heeft daar een aantal oplossingen voor en die zijn stuk voor stuk met jou te bespreken door het professionele team wat er voor jou klaar staat. 

Een schenking doen aan je kleinkind

Je kunt niet alleen een schenking doen aan je kind maar ook aan je kleinkind. De bedragen die jij je kleinkind belastingvrij kunt schenken liggen lager dan die voor je kind maar desalniettemin is het toch nog een aardig bedrag. Het bedrag wat je belastingvrij kunt schenken is dus vrij te besteden en daar hoeft geen verantwoording over afgelegd te worden. Hoeveel leuker wil je het nog maken? 

Door slim te schenken hoeft er geen schenk- of erfbelasting te worden betaald. Dit is alleen maar superfijn want de belasting spekken daar zit niemand echt op te wachten. De tarieven om belastingvrij te kunnen schenken die veranderen jaarlijks. Dat is dan ook de reden dat we hier nu niet over bedragen gaan praten. Wil je de actuele cijfertjes daarover weten dan kan je het beste even op de site van Evi van Lanschot kijken. Daar staan alle actuele bedragen vernoemd. Tevens kunnen zij u daar helpen met het opmaken van een goed schenkingsplan. Dit is zeker wanneer je meerdere kinderen hebt of wanneer jij bepaalde eisen hebt wat er gebeurd met het geld wat jij gaat schenken erg handig om te hebben. Het is niet per se nodig maar in sommige gevallen is het misschien toch wel heel erg slim om het via een schenkingsplan te doen. Wanneer jij daar meer informatie over wilt hebben dan kan je het beste even contact opnemen zodat de mogelijkheden die er zijn met jou besproken kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button