Huis

Hoe weet je of je dak toe is aan vernieuwing?

Als huizenbezitter zou je af en toe even goed naar je woning moeten kijken. Je kunt hiermee mogelijke gebreken tijdig opsporen, waardoor je tijdig in actie kunt komen. Eén van de onderdelen waar je extra goed naar moet kijken, is naar het dak. De kans bestaat namelijk dat je dak aan vernieuwing toe is.

Hoe je dit kunt herkennen of op kunt merken? Dit kun je aan meerdere situaties herkennen.

Als je regelmatig last van een lekkage hebt

Moet je regelmatig met emmer in je woning water opvangen? Dit hoort uiteraard niet. Indien je dak nog in goede conditie zou zijn, zou dit ook niet gebeuren. Dit is dan ook één van de voornaamste situaties waarin je dak waarschijnlijk toe is aan vernieuwing. 

Als de uitstraling van het dak veranderd is

Merk je op dat de uitstraling van het dak veranderd is? Dan is dat ook een teken aan de wand. Deze verandering kan zich op meerdere manieren uiten. Bij een rieten dak kan het dak bijvoorbeeld minder dik worden, waardoor het dak gevoeliger wordt voor lekkages.

Bij dakpannen kun je dit bijvoorbeeld herkennen aan het missen van een paar dakpannen. Dit kan door slijtage komen, maar ook door bijvoorbeeld noodweer. Mocht je nou meerdere dakpannen op het dak van je woning missen, is het absoluut aan te raden om hier even goed naar te kijken. 

Als je wensen veranderd zijn

Heb je door de jaren heen een andere smaak gekregen? Of heb je op dit moment specifieke wensen met betrekking tot het dak van je woning? Ook dit zijn prima redenen om je dak te vernieuwen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het laten plaatsen van zonnepanelen. Bij het laten plaatsen van zonnepanelen kun je direct je dak laten vernieuwen. Je slaat daarmee simpelweg twee vliegen in één klap.

Hoe kun je je dak laten vernieuwen?

Herken je jezelf (of je dak) in één van bovenstaande situaties? Dan is het zaak om je dak te laten vernieuwen. Doe dit in ieder geval nooit zelf. Je hebt hier specialistische kennis en apparatuur voor nodig. Bovendien is het levensgevaarlijk om zelf het dak van je woning op te gaan. Nee, het is vele malen verstandiger om een dakdekker Amsterdam in te schakelen.

Althans; dat is het geval als je in- of in de buurt van deze stad woont. Woon je echter in de buurt van Leiden? Dan kies je voor een dakdekker Leiden. Zo’n plaatselijke dakdekker heeft veel verstand van lokale zaken en rekent lage voorrijkosten. Dit zorgt ervoor dat je het vernieuwen van je dak enigszins betaalbaar kunt houden.

Is je dak echt aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. Indien je wel langer wacht, kan dit van grote invloed zijn op je woning en wooncomfort.

Gerelateerde artikelen

Back to top button