Fashion

Hoe maak je zilveren sieraden schoon?

Sieraden van zilver zijn prachtig natuurlijk, mits ze maar schoon zijn. Zilver kan namelijk relatief snel verkleuren en vervuild raken. Je ziet het ook meteen aan zilver. Het slaat wat zwart uit en wordt dof. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de sieraden van zilver de glans terug te geven.

Mooie oorringen

Stel je hebt mooie oorringen van zilver. Daar ben je trots op en die wil je iedereen laten zien. Zorg dan wel dat je ze schoon houdt en koop vooral oorringen die van de beste kwaliteit zijn. Gebleken is toch dat hoe hoger de kwaliteit, hoe minder snel sprake is van een bepaalde dofheid. Oorringen heb je in talloze varianten en vaak zijn ze van goud, zilver, staal, rosé goud en witgoud. Als je wilt investeren, doe het dan goed en voorkom dat je oorringen er snel minder mooi uitzien. Het aanbod aan zilveren oorringen is in elk geval groot genoeg. Check zeker ook die van gerodineerd zilver, met een hanger. Staat vast prachtig in je oren, mits ze maar schoon zijn.

Gebruik zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen

Heb jij ook zilveren sieraden en merk je dat de glans verdwijnt, dan kun je daar zelf prima van alles aan doen. Gebruik in elk geval zo weinig mogelijk schoonmaakmiddelen. Probeer de zilveren eerst schoon te maken met een zilverdoek. Het opwrijven met een zilverdoek is vaak effectief omdat deze flanellen doek over een aanslagwerend bestandsdeel beschikt. Daardoor keert de natuurlijke glans terug. Je kunt ook met een sopje aan de slag, mits de sieraden maar niet gelijmd zijn. In een sopje kan lijm namelijk loslaten. Gebruik een sopje met warm water als sieraden heel erg vuil zijn geworden. Geheid dat het effect sorteert.

Ga aan de slag met zilverpoets om de glans terug te krijgen

Wat ook helpt is aan de slag gaan met zilverpoets. Er zijn verschillende leveranciers die uitstekende zilverpoets aanbieden. Met deze poets reinig en polijst je de sieraden. Dit vooral vanwege de aanwezigheid van het R-22 bestandsdeel. R-22 beschermt je sieraden ook prima tegen aanslag. Er zijn sieraden die niet nat mogen worden. In dat geval kun je een borstel met krijt gebruiken. Dit doe je ook bij sieraden die op zilverfolie zijn gezet. Krijt is als geen ander in staat de aanslag weg te nemen op je sieraad. Daardoor keert de glans weer helemaal terug en dat is wat een mooi sieraad van zilver ook echt verdient.

Gerelateerde artikelen

Back to top button