Huis

Redesign je keuken met een nieuwe spatwand!

Je hebt een eenvoudige keuken waarin je prima je ding kunt doen, maar het mag allemaal wel wat nieuwer en hipper. Tegelijkertijd wil je niet je hele keuken verbouwen. Is dat mogelijk? Ja zeker! Door een paar elementen in je keuken te veranderen, kun je je keuken een hele andere uitstraling geven. Een voorbeeld van zo’n element is de spatwand. Benieuwd naar welke spatwanden jouw keuken een nieuwe look geven? Lees dan zeker verder. 

Marmer

Marmer is dé trend van het moment. Dit fraaie materiaal zie je veel terug in grote kantoren, hotels en luxe restaurants. Maar ook in de keuken wint marmer aan populariteit. Zo worden veel keukenbladen van marmer gemaakt. Ook de spatwand kun je met marmer afwerken. Denk bijvoorbeeld aan een luxe zwarte marmeren of donkergroene spatwand. Zelfs wit marmer verveelt niet, zeker als je het combineert met een zwarte keukenkraan wat zorgt voor een mooi contrast. 

Hexagon

Ook hexagon tegels zijn helemaal hip. Deze tegels hebben dezelfde vorm als een honingraat, daarom worden de tegels ook wel honingraat tegels genoemd. Doordat je allemaal kleine, zeshoekige tegeltjes naast elkaar plaatst, krijg je een speels effect. Daarnaast kun je eindeloos variëren in de kleur. Wat dacht je van mintgroene of aquablauwe hexagon tegels boven een houten keukenblad? Hexagon tegels zijn ook een winnaar in de badkamer. Combineer een witte hexagon tegel met een zwarte doucheset en je doucheruimte is compleet!

Verf of behang

Is het oppervlak boven je keukenblad glad en mat en heb je geen budget voor een hele nieuwe spatwand? Dan kun je deze ook verven, een voordelige oplossing. Bang dat het er niet mooi uit komt te zien, of ben je niet zo goed met een kwast, dan kun je ook voor behang kiezen. Behang is er in alle denkbare kleuren en prints, zo kun je je keuken iedere look geven die je wilt! 

3D tegels

Ben je al bekend met de 3D tegels. Ook deze tegels worden alsmaar populairder. Je kunt er bijvoorbeeld een natuurstenen look mee creëren door de tegels in wildverband te verwerken. Je hebt ook speciale reliëftegels met blingbling. Als je langs deze tegels loopt, dan zal het patroon en de kleurschakering steeds veranderen door het lichtinval. Dat geeft zeker een wonderlijk effect! 

Welk type achterwand spreekt jou het meeste aan?

Gerelateerde artikelen

Back to top button