Huis

Hoe moet je je dak onderhouden?

Een huis kost onderhoud, dat is logisch. Waar echter vaak niet aan gedacht wordt, is het onderhouden van het dak. Ook een dak behoeft immers onderhoud en het is erg belangrijk om het dak regelmatig te onderhouden. Zo voorkom je immers lekkages en zorg je ervoor dat je dak in goede staat blijft. In dit artikel vertellen we je hoe je je dak het beste kunt onderhouden.

Periodieke controle

Goed onderhoud begint bij een periodieke controle. Check je dak op bijvoorbeeld kapotte of missende pannen, of op scheuren en barsten. Door je dak regelmatig te controleren, kun je lekkages en schade voorkomen. Het is goed om je dak minimaal twee keer per jaar de controleren en om het dak ook schoon te houden. Dat doe je niet met een hogedrukspuit, daar kun je nieuwe schade mee veroorzaken. Gebruik een gewone tuinslang, of een bezem om je dak schoon te maken. Weet je niet goed waar je naar moet kijken of hoe je het onderhoud uitvoert? Dan kun je ook een dakdekker uit Eindhoven inschakelen.

Wat doet een lekkage?

Een lekkage in het dak is enorm vervelend. Het water komt via het dak naar binnen en stroomt zo het plafond in. Vanuit daar kan het water langs de muren naar beneden stromen of op de vloer druppelen. Het kan dan voor behoorlijk wat schade zorgen. Bij waterschade op de muren en het plafond moet je in ieder geval opnieuw schilderen. Heb je meer pech, dan krijg je ook te maken met flinke schade aan je meubels en vloeren, net als houtrot in bijvoorbeeld je plafond. De kosten kunnen dan behoorlijk oplopen en dat wil je natuurlijk absoluut voorkomen. 

Je dak laten onderhouden of repareren

Als je te maken krijgt met schade aan je dak of een lekkage, is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk laat repareren. Zo voorkom je dat de schade erger wordt en dat er schade binnen je woning ontstaat. Het is goed om schade te laten repareren door een professional. Zo weet je zeker dat de schade ook écht goed gerepareerd wordt en dat de lekkage verholpen wordt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button