Health

Wil je langer zelfredzaam blijven? Zo kun je dit voor elkaar krijgen!

Met de dag tellen we af totdat we weer een jaartje ouder worden. Je zult ook vast gemerkt hebben dat de jaren snel voorbij vliegen en voor je het weet kan je lichaam minder flexibel zijn. Toch willen we op later leeftijd zolang mogelijk thuis blijven, omdat we onze autonomie en vrijheid kunnen behouden. Dit geeft ons het gevoel dat we de regie over ons eigen leven hebben, wat de kwaliteit van het leven en onze eigenwaarde kan vergroten. Wil jij ook zo lang mogelijk thuis blijven? En kun je toch extra steun gebruiken? In dit artikel zullen wij je vertellen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. 

Zorgmiddelen

Wist je dat er verschillende middelen zijn die het leven op oudere leeftijd een stuk makkelijker kunnen maken? Veel mensen weten niet dat deze middelen er zijn en dat zij op deze manier langer in hun eigen woning kunnen blijven. Om deze reden is het fijn dat er een groot assortiment aan zorgmiddelen beschikbaar is. Hierbij kun je denken aan middelen, zoals douche- en toiletartikelen, aangepaste telefoons, producten voor mensen die slecht kunnen zien, braces, reuma producten, seniorenbedden en veel meer. Uiteraard is het goed om in kaart te hebben op welke gebieden je minder goed functioneert en extra steun nodig hebt. Heb je geen idee waar je deze middelen kunt kopen? Dan kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen in het assortiment van Totale Zorgwinkel

Mobiel zijn

Je kunt er voor kiezen om alvast online te kijken, zodat je een globaal beeld van de mogelijkheden kunt krijgen. Wil je de producten in het echt kunnen zien? En wil je graag blijvend advies van een professional? Dan kun je ook de showroom bezoeken. Ben jij iemand die geen lange afstanden meer leggen? Of ken jij iemand in deze situatie? Dan is het goed om te weten dat dit verschillende oorzaken heeft. Wat de situatie ook is, het is fijn als je een beroep op passende hulpmiddelen kunt doen. Dit kunnen middelen, zoals wandelstokken, rolstoelen, rollators, sta-op-stoelen of scootmobielen zijn. Een ander handig middel is een elektrische rolstoel. In deze rolstoel kun je weer gemakkelijk lange afstanden afleggen door de stoel te bedienen met een joystick of afstandbediening. Wat ook fijn is aan deze stoel is dat het na gebruik, makkelijk opgeborgen kan worden. 

Samenvattend,  wanneer we ouder worden, kunnen we dat merken aan ons lichaam. Je kunt ervoor zorgen dat je langer zelfredzaam bent door gebruik te maken van hulpmiddelen. Welk hulpmiddel je aanschaft, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button