Huis

Je huis verbouwen? Let op deze 3 tips

Wil je je huis verbouwen? Dan moet er heel wat geregeld worden. Misschien groeit het allemaal een beetje boven je hoofd. Verbouwen is immers een intensieve klus, die vaak veel tijd kost. We hebben drie tips voor je, die je kunt gebruiken als leidraad bij het maken van een planning en bij het voorbereiden van de verbouwing.

Maak een begroting en controleer hierbij de vergunningen

Verbouwingen zijn duur, dat is nu eenmaal een feit. Bepaal daarom van tevoren hoeveel geld je nodig zult hebben voor een verbouwing. Misschien heb je een extra hypotheek nodig of moet je de bestaande hypotheek aanpassen. Reserveer minimaal een tiende van je totale budget voor onvoorziene uitgaven, want die gaan hoe dan ook komen.

Denk ook aan de kosten voor een architect, een constructeur of voor een bouwinspectie. Misschien is het ook handig om alvast de kosten van een bouwbak, een dixie en het eten dat je gaat bestellen te begroten. Deze kosten nemen veel mensen niet mee, maar het hoort toch echt bij de uiteindelijke verbouwkosten.

Regeren is vooruitzien: zoveel puin komt er vrij

Bij een verbouwing komt vaak ontzettend veel rommel vrij. Grofvuil, bouw- en sloopafval, isolatie, plastic, hout: je komt het allemaal tegen. Denk alvast na over de hoeveelheid puin en informeer alvast naar de verschillende kosten. Een opslagcontainer huren is ook een goed idee, want daar kun je je spullen tijdelijk in kwijt, zodat ze niet beschadigd of kwijt raken.

Kijk ook alvast naar wat voor soort afval er vrijkomt en welke containers je daarvoor nodig hebt. Vaak kun je niet allerlei soorten afval door elkaar heen afvoeren. Meestal heb je voor een verbouwing een bak van ongeveer 6 kubieke meter nodig.

Vergelijk aannemers

In de media hoor je vaak over louche aannemers. Ze nemen een klus aan, leveren prutswerk en gaan er dan met het geld vandoor. Je wilt natuurlijk niet dat dit jou overkomt. Neem daarom rustig de tijd om een goede aannemer te zoeken. Kies voor een professioneel bedrijf met een goede reputatie. Kijk vooraf even op het internet wat anderen over een bepaald bedrijf schrijven. Wanneer er geen recensies over te vinden zijn, zet je dat wel aan het denken.

Informeer ook eens in je directe kennissenkring: over wie zijn je vrienden, familie en kennissen tevreden? Vraag daarna offertes op en vergelijk op prijzen, voorwaarden en voordelen. Op die manier kun je met een goed gevoel de opdracht gunnen aan een goede aannemer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button