Health

Tips om je inspiratie terug te krijgen

Story Highlights
  • Blijf nieuwsgierig en laat los
  • Ga er een weekendje tussenuit
  • Niet piekeren en verlaat de gebaande paden

En dan ineens is de ballon leeggelopen en je creativiteit verdwenen. Als sneeuw voor de zon is je inspiratie weg. En dat is vervelend, want inspiratie ligt niet op straat en groeit evenmin aan de boom. Toch kun je wel degelijk iets doen om de inspiratie terug te krijgen. We geven je hier een aantal goede tips.

De beste ideeën  krijgen we onder de douche of als we joggen

Als we het over inspiratie hebben en nadenken wanneer we nou eigenlijk de beste ideeën hebben, moet je eens nagaan op welke momenten je de meest heldere ingevingen krijgt. Inderdaad, dat is bijvoorbeeld als je onder de douche staat, tijdens een fikse wandeling of het dagelijkse rondje joggen. Gek genoeg gunnen we ons zelf dergelijke momenten steeds minder. Niet doen dus, maar creëer juist omstandigheden waardoor je zomaar weer eens inspiratie zou kunnen krijgen. Vaak belemmeren we onze eigen creativiteit. En zijn alleen maar bezig net de dagelijkse dingen. We slapen slecht, eten ongezond en bewegen te weinig. Zo vind je nooit je inspiratie terug. Dat doe je wel door te gaan sporten, eens wat vaker een warm bad te nemen of een heerlijk weekendje weg te gaan.

Stel jezelf open voor prikkels en blijf zoeken en nieuwsgierig

Het is ook al belangrijk je bloot te stellen aan prikkels. Proberen twee factoren te combineren die eigenlijk tegenover elkaar staan. Werk je in de techniek? Ga dan het bos in en ben je een echte lezer dan ga je nu een keer naar het theater. Het is bewezen dat je op die manier in staat bent bijzondere verbanden te leggen. Met andere woorden, verlaat de gebaande paden. Kijk eens over de schutting bij een ander, een ander die ogenschijnlijk tot\aal iets anders doet dan jij.

Haal je inspiratie uit kleine dingen; een geluid kan soms al voldoende zijn

Inspiratie halen we bovendien vaak uit kleine dingen. Wat dat betreft zit heel de wereld vol inspiratie. Luister naar wat je hoort en stel je vooraf open. Soms kan het geluid van een koffiezetapparaat al genoeg zijn. Ben jij iemand die altijd maar nadenkt en piekert? Weet dan dat dit niet de beste manier is om inspiratie terug te vinden. Laat los en ontspan. Blijf daarnaast zeker ook zoeken en blijf nieuwsgierig. Soms kost het ook gewoon event tijd om je inspiratie terug te vinden, geef het die tijd ook gewoon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button