Huis

Houd je bank netjes met onze tips!

Story Highlights
  • Pilling is iets anders dan pluizen
  • Pilling kan met de luchtvochtigheid te maken hebben
  • Met een pillingtondeuse haal je de bolletjes weg

Je weet dat een bank een plek is waar nog wel eens geknoeid wordt. Er gaat drinken over de bank, je kinderen eten de chips wat te enthousiast of eten het ijsje te langzaam met een plakkerige bank als gevolg. Het is even schrikken, maar niet rampzalig. Hardnekkiger is het als je pilling op de bank hebt. Wij van inspirationblog.nl weten ondertussen wat het is en weten bovendien hoe je het van de bank kunt verwijderen. Daarvoor gebruik je een pluizentondeuse.

Ineens allerlei kleine bolletjes op de bank

Wat is pilling? Misschien herken je het wel. Je ontdekt ineens allerlei kleine bolletjes op de bank. En zoals zo vaak is het zo dat als je een bolletje ontdekt hebt, je steeds meer gaat zien. Pilling is iets anders dan pluizen. Het zijn bolletjes die zich op je bank en overigens ook op je kleding vormen. Met name de plat geweven stoffen hebben nogal eens met pilling te maken. Meestal noemen mensen dit fenomeen pluizen, maar dat is toch echt iets anders. Pluisjes zijn geen bolletjes. Pluisjes vormen een soort van deken die bestaan uit haarvormige vezels die ontstaan door wrijving. Pluizen zie je vaak bij wollen truien. Verschil met pluizen is ook dat het gemakkelijker te verwijderen is dan pilling. Pilling blijkt behoorlijk hardnekkiger.

Met een pillingtondeuse haal je pilling op eenvoudige wijze van je bank

Pilling bankstel kan ontstaan door slijtage. Da is echter sporadisch het geval. Heb je te maken met gewone pilling dan wordt gedoeld op het klitten van externe vezels. Bijvoorbeeld pluizen met de vezels van het bankstel zelf. De luchtvochtigheid kan een oorzaak zijn, terwijl ook de aanwezigheid van huisdieren een rol kan spelen. Gelukkig is er echter een heuse pillingtondeuse. Met een professionele tondeuse beschadigt de stof niet en haal je het op uiterst veilige wijze van je bank. Daarmee kan het bekende scheermesje de prullenbak in. Bovendien is het verwijderen van pilling met een scheermesje veel te gevaarlijk. De kans op een beschadigde bank is dan levensgroot. En dat is wel het laatste waar je op zit te wachten.

En zo ziet je bank er weer als nieuw uit

De pillingtondeuse werkt gemakkelijk. Je beweegt het apparaat zonder dat je kracht zet over de bekleding van de bank. De bolletjes komen op die manier los en vervolgens opgevangen in de tondeuse. Na een behandeling met de pillingtondeuse ziet je bank er weer als nieuw uit en vind je geen bolletje meer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button