Huis

Planten in huis? Lees de inspiratie tips!

Story Highlights
  • Planten staan niet alleen fraai, ze zuiveren ook de lucht
  • De planten vragen amper om onderhoud
  • Planten zorgen voor meer zuurstof in de lucht

In elk huis horen planten. Niet alleen omdat ze een verrijking zijn voor de inrichting en mooi staan, maar ook vanwege de luchtzuiverende kwaliteiten die de planten hebben. De grote vraag is echter welke planten je dan het best kunt halen. Wij van inspirationblog.nl helpen je bij de keuze voor de juiste planten in je huis. Tip; houd in de gaten of je rouwvliegjes hebt.

Lucht in je huis wordt zuiverder

Wat betreft planten kun je zeggen hoe meer, hoe beter. De lucht in huis wordt er zuiverder door zoals ook de luchtvochtigheid in je huis door de planten bewaakt wordt. Bovendien heb je naar de meeste planten amper omkijken en hoeven ze amper water of licht. Neem de lepelplant, een zeer sierlijke plant die van vocht houdt maar zelf geen grote hoeveelheden water nodig heeft. Datzelfde geldt voor licht. De mooie, witte bloemen staan bovendien prachtig in elk interieur.

Misstaat in geen enkele woning

Ook de krulvaren misstaat in geen enkel huis. De plant houdt de lucht vochtig en ook de krulvaren is erg weinig zorg nodig. De plant straalt een zekere mate van rust uit en is buitengewoon geschikt voor in de keuken, huiskamer en op kantoor. Je kunt ook prima kiezen voor de sansevieria, ook wel de ‘studentenplant’ genoemd. Deze plant is bekend vanwege de aparte vormen en zorgt eveneens voor extra zuurstof in de ruimte. Je merkt het aan je keel die minder droog is en ook aan je huid die minder snel uitdroogt. Wist je dat je de klimop ook in huis kunt gebruiken? Dat kan dus prima, gewoon in een normale bloempot of hangend. Dat geldt zeker ook voor de rubberplant. Deze rubberplant geldt als een van de makkelijkst te onderhouden planten. De plant kan prima op een plek staan waar geen licht komt en water geven is amper noodzakelijk.

Decoratief en met de bekende blauwe gloed

Wil je planten in je huis dan kun je ook kiezen voor de monstera, een zeer sterke plant die ook al geen verzorging nodig heeft. Wel is het zo dat hoe meer licht deze plant krijgt, hoe beter de plant groeit. Ook de blauwvaren is een optie, een plant met een decoratief blad en de bekende blauwe gloed. De plant is nog functioneel uit want het zorgt voor extra zuurstof in de lucht.

Gerelateerde artikelen

Back to top button