Overig

Ieder seizoen een mooie tuin

Je tuin is het verlengde van je woning. Het is daarom van belang dat het een plek betreft waar jij je prettig voelt. Een mooie beplanting draagt hier uiteraard aan bij. Maar hoe zorg je ervoor dat de tuin het hele jaar door mooi blijft? Nederland kent immers verschillende seizoenen die effect kunnen hebben op de begroeiing in je tuin. Gelukkig zijn er diverse planten verkrijgbaar die het hele jaar door mooi blijven.

Weg met het onkruid!

Ken je dat? Net wanneer jij je tuin van mooie planten hebt voorzien, komt er overal onkruid tevoorschijn. En zodra je het onkruid hebt weggehaald, lijkt het dubbel zo hard terug te komen. Dit zorgt voor ergernis, veel werk en het belemmert de groei van jouw planten. Je bent het onkruid dus liever kwijt dan rijk, maar wat kun je ertegen doen? Veel mensen kiezen voor het gebruik van onkruidverdelger. Echter, je kunt de komst van het onkruid beter zien te voorkomen. Hoe je dat doet? Door mooie bodembedekkers te planten. Met deze planten voorkom je dat het onkruid een kans krijgt in jouw tuin. Daarnaast ziet jouw tuin er hierdoor direct mooi, sfeervol en gevuld uit.

Mooi groen het hele jaar door

Een mooie bodembedekker in de tuin draagt dus bij aan de uitstraling van het geheel. Enerzijds voorkomt het namelijk dat er overal onkruid in jouw tuin naar boven komt. En daarnaast zorgt de bodembedekker simpelweg voor een mooi groen aangezicht. Maar uiteraard zijn er nog meer planten nodig voor een mooie complete tuin. Het uitzoeken van deze planten vergt enige zorgvuldigheid. Zeker als je het hele jaar door van een mooie groene tuin wilt genieten. Lang niet elke plant blijft alle seizoenen namelijk mooi. Wil jij wél graag zeker zijn van een mooie groene haag het hele jaar door? Kies dan voor de laurierkers. Van deze haagplant heb je gedurende het hele jaar veel plezier.

Voordelen van een groenblijvende haag

Groenblijvende haagplanten zijn een aanwinst voor het oog. Ze zorgen er immers voor dat je het hele jaar door een fraai uitziende tuin hebt. Maar een groenblijvende haag kent nog meer voordelen. Zo hoef je in de herfst bijvoorbeeld geen herfstbladeren meer te rapen. En daarnaast biedt een groenblijvende haagplant ook het hele jaar door privacy. We kunnen dus met recht stellen dat groenblijvende haagplanten aan heuse aanwinst zijn voor je tuin. Wil je naast een groene haagplant en een mooie bodembedekker nog meer planten aanschaffen? Maar weet je niet goed welke planten je het beste met elkaar kunt combineren? Kies dan voor een compleet borderpakket. Hiermee is je tuin direct voorzien van de mooiste combinaties van planten!

Gerelateerde artikelen

Back to top button