Overig

Top 5 tips om te ontspannen tijdens jouw vakantie

Story Highlights
  • Ontspannen, dat valt nog niet mee
  • Ga niet niets doen
  • Laat je werk echt achter

Heerlijk, eindelijk vakantie en genieten op vakantie. Het is voor veel mensen gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ontspannen, dat valt nog bepaald niet mee zeg. We geven je hier tips hoe je wél tot ontspanning komt.

Houd het ritme aan

Het is verstandig om de eerste dagen van je vakantie het ritme dat je gewend bent redelijk aan te houden. Gooi je het roer meteen om, dan gooi je ook meteen heel je bioritme om. En dat ga je aan je lichaam voelen, zeker als je al vermoeid bent. Houd het slaapschema dus in eerste instantie stabiel, je zult eerder uitgerust zijn en je energieker voelen. En je zult, belangrijk, eerder tot ontspanning komen. En dat is nou precies ook de bedoeling.

Ga niet niets doen

Omdat er in je lichaam nog veel stresshormonen aanwezig zijn, is het niet verstandig om meteen helemaal niets te gaan doen. Doe je dat wel, dan ga je een onrustig begin van de vakantie tegemoet. Ga wandelen of maak een fietstocht. Dan namelijk komt serotonine vrij en dat geeft een goed gevoel. Ons lijf is gebouwd om te bewegen. Zoek de natuur op en je lichaam komt vanzelf tot rust.

Laat je werk achter

Ga je op vakantie, dan is het verboden de laptop mee te nemen. Neem je die wel mee, dan kom je niet tot volledige ontspanning. Laat het werk dus volledig los. Je checkt geen mail, laat staan dat je mail gaat beantwoorden. Als jij je werk niet volledig loslaat, dan geniet je gewoon minder van je vakantie.

Geef je klanten een vervangend nummer voor noodgevallen

Laat zowel je klanten als je collega’s tijdig weten dat je op vakantie gaat. Zorg dat klanten in noodgevallen het nummer van een van je collega’s hebben. Die collega kan zaken van je overnemen. Vakantie? Dat is ook onbereikbaar zijn. Je werk loslaten is simpelweg een kwestie van willen. En vergeet niet, ook zonder jou draait het op het werk echt wel door. Belangrijk is verder om tijdens je vakantie dingen alleen te doen, dingen die jij echt leuk vindt. Blijf gewoon nog even aan het zwembad liggen of ga alleen wandelen. En nee, dat is niet egoïstisch. Je komt zo namelijk dichter bij je zelf.

Playstation Plus via Startselect

Tenslotte, speel gewoon heerlijk Playstation Plus via Startselect wanneer jij dat wilt. Met de officiële verkoper van Play Station Plus en alle PS Plus Cards kun je bovendien altijd en vooral overal je favoriete games spelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button