Huis

Industriële stijl woonkamer

Story Highlights
  • Kies voor de industriële stijl
  • Denk aan beton, hout, steen, metaal en staal
  • Ook tal van accessoires beschikbaar

De industriële woonstijl wordt steeds populairder en is in veel huishoudens terug te vinden. Juist omdat er zoveel diversiteit is kan het soms lastig zijn om te bepalen welke elementen echt thuishoren in een industriële woonstijl. Speciaal daarvoor is dit artikel, hier zullen we de industriële woonstijl bespreken, zodat je na het lezen van dit artikel precies weet wat er wel en wat er niet thuishoort in een industriële woonkamer.

Welke elementen zie je terug in de industriële woonstijl?

De herkomst van de industriële woonstijl is afkomstig vanuit New York, waar de oude fabrieken werden omgebouwd naar tijdelijke woningen, de zogenoemde lofts. De kenmerken van toen zijn ook de kenmerken die je nu terugziet in de industriële stijl, zoals beton, hout, steen, metaal en staal.

Industriële meubels

De eerder genoemde kenmerken zijn ook terug te zien in de meubels. Een salontafel industrieel is in verschillende maten en vormen te vinden en geeft een stoere uitstraling. Bij salontafels wordt er vaak gebruik gemaakt van materialen, zoals glas, hout en metaal. Een echte eyecatcher in de woonkamer is een industriële kast, niet alleen voor de extra opbergruimte in de woonkamer, maar juist om hoe de kast eruit ziet. Industriële kasten heb je in verschillende soorten en maten, zo kan je kiezen voor een industriële buffetkast die helemaal afgesloten is of gedeeltelijk open. Daarnaast heb je ook industriële kasten die helemaal open zijn, deze kasten zijn vaak meer voor decoratie dan om echt spullen in op te bergen.

Industriële accessoires

Woondecoratie is altijd een belangrijk onderdeel van het interieur, daar maakt het niet uit voor welke woonstijl  je kiest. Er zijn namelijk diverse accessoires en voor elke woonstijl wel iets passends te vinden. Decoratie in de woning geeft net dat beetje extra qua sfeer en warmte, wat je niet altijd uit de overige stijl kan halen. Net zoals de meubels komen de basiselementen die passend zijn bij de industriële stijl ook weer terug in de industriële accessoires. Denk hierbij aan betonnen kaarshouders of betonnen bloempotten, of aan metalen letters of beeldjes of aan diverse hout accessoires. Vooral naar hout is er veel vraag als er gekeken wordt naar industriële accessoires die passend zijn bij de industriële woonstijl. Hout geeft sfeer aan het interieur en straalt warmte af, iets wat mooi aansluit bij de stoere en robuuste, maar ook het kille van de industriële stijl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button