Tuin

Zo breng je meer kleur in de tuin

Story Highlights
  • Gebruik fleurige bloemen en planten
  • Zet gekleurde bloempotten in de tuin
  • Gebruik kleurige kussens

Er zijn veel verschillende manieren om meer kleur in de tuin te brengen. In dit artikel staan 5 leuke ideeën op een rij ter inspiratie. Zo krijgt de achtertuin zelfs op de bewolkte en frisse dagen nog een fleurige uitstraling. Daar word je toch vrolijk van? Ook als je een balkon of dakterras hebt, kun je de meeste onderstaande tips toepassen. Veel succes met dit kleurrijke project!  

1. Maak gebruik van fleurige bloemen en planten

Vanzelfsprekend mag het in een kleurrijke tuin niet ontbreken aan bloemen en planten. Kijk bij het kopen van nieuwe planten, bollen of zaden in welk seizoen ze groeien. Zorg ervoor dat er iedere maand wel iets in bloei staat en wissel dit af met vaste planten als groene opvulling.

2. Zet gekleurde bloempotten in de tuin

Heb je geen groene vingers en zie je het onderhoud van een grote bloemenborder niet zo zitten? Ga dan aan de slag met bloempotten. Deze kun je neerzetten op de tuintafel of het terras, bevestigen aan de schutting of ophangen onder de overkapping. Het is ook de perfecte manier om meer groen naar een balkon of dakterras te brengen. Kies voor potten in een leuke kleur om het geheel nog fleuriger te maken. Op de website van elho kun je gekleurde bloempotten kopen in allerlei designs. De producten zijn niet alleen heel mooi, maar ook op een duurzame manier geproduceerd.

3. Leg kleurrijke kussens op de tuinmeubelen

De meeste tuinmeubelen zijn bruin, grijs of zwart. Om de zithoek toch wat meer karakter te geven, kun je een aantal gekleurde kussens toevoegen. Hiermee maak je de loungeset of tuinstoelen tegelijkertijd extra comfortabel. In de koude periode kun je ook gebruik maken van kleurrijke dekentjes om aangenaam warm te blijven.

4. Geef de schutting een likje verf

Een houten schutting geef je eenvoudig een make-over met een likje verf. Voor een groots effect kun je de tuinafscheiding eens in een verrassende kleur schilderen. Denk aan donkerblauw of terracotta. Zorg er wel voor dat het aansluit bij de stijl van de tuin en uitstraling van de tuinmeubelen.

5. Hang gekleurde verlichting op

Wil je graag de festivalsfeer naar je eigen tuin halen? Hang dan een aantal lichtsnoeren met gekleurde lampjes op. Drapeer de lichtslinger over het terras of bevestig het aan de schutting. Ook kleurrijke lampionnen in de boom zijn een hele leuke optie! Check natuurlijk wel eerst of de lampen weersbestendig zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button