Huis

Verschillende soorten kamerschermen

Story Highlights
  • Met elkaar verbonden panelen
  • Met canvas, van hout en met led verlichting
  • Verdeelt een ruimte in verschillende ruimtes

Wanneer je met zijn twee een kamer moet delen en je dit niet gewend bent, kan dit soms ongemakkelijk zijn. Je hebt moeilijker eens een momentje voor jezelf en aan privacy is er vaak wel wat gebrek. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Een handige en goedkope oplossing kan een kamerscherm zijn!

Wat is een kamerscherm?

Een kamerscherm is een meubelstuk dat bestaat uit verschillende panelen die met elkaar verbonden zijn. Dit kan met scharnieren of op een andere manier zijn. Het doel is om een ruimte in meerdere delen op te delen of ze kunnen een decoratieve functie hebben. Ze zijn te verkrijgen in heel wat soorten en materialen.

Soorten kamerschermen

Op https://www.canvasscherm.nl/ zal je merken dat er heel wat soorten kamerschermen bestaan. Dit kan de keuze dus moeilijker maken als je er naar eentje op zoek bent. We zetten ze even voor jou op een rijtje:

  • Kamerscherm met canvas: dit is een heel populair kamerscherm. Dit is een vouwscherm waarop een afbeelding is geplakt of geprint. Vaak is zo’n kamerscherm een echte blikvanger in het interieur en heeft het meer een decoratieve functie.
  • Houten kamerscherm: wanneer je houdt van natuurlijke materialen is een houten kamerscherm ideaal. Het geeft een stijlvolle uitstraling en het is een echte sfeermaker in elke kamer. Ze zijn bovendien in verschillende soorten hout te verkrijgen.
  • Ingebouwde led verlichting: vaak wordt ingebouwde led verlichting gebruikt in combinatie met een canvas op een kamerscherm. Dit zorgt voor extra sfeer. Vaak zie je dit bij een kamerscherm met canvas van sterren of waxinelichtjes. Zo lijkt het alsof beide echt licht geven.
  • Standaard met polyester doek: wie het niet al te graag speciaal heeft, kan kiezen voor een kamerscherm met een polyester doek. Meestal zijn de schermen dan in grijs, wit of zwart te verkrijgen en passen ze in elk interieur.
  • Blanco kamerscherm: op https://www.canvasscherm.nl/ kan je ook blanco kamerschermen terugvinden en deze kan je echt personaliseren. Het is zoals een schilderdoek die je zelf kan beschilderen en het scherm dus echt een persoonlijke toets kan geven!

Waarom kamerscherm gebruiken?

Redenen genoeg om een kamerscherm te willen hebben. Je kan het gebruiken om tijdelijk een kamer op te delen in verschillende ruimtes. Ook kan je een kamerscherm gebruiken om geen inkijk te hebben door een raam. Heel vaak wordt het ook gebruikt als decoratie en als een pashokje. Wat de reden ook is voor de aankoop van een kamerscherm, vast en zeker vind je er eentje volledig naar jouw wensen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button