FashionHealth

Inspiratie nodig? Pak je tas in voor een dagje wellness

Story Highlights
  • Handdoeken
  • Badjas
  • Slippers
  • Toiletspullen
  • Een boek en een flesje water

Niets is beter voor inspiratie of creativiteit dan ontspanning. Dat kan door een wandeling of fietstocht door de natuur maar ook door een dagjes niets doen. In de sauna bijvoorbeeld. 

In principe maakt het natuurlijk niet uit of je in je eigen hottub stapt of een dagje wellness gaat doen. Met dat verschil dat je voor een dagje weg wel even je tas moet inpakken. Wij helpen je vast even op weg zodat je zonder zorgen het relaxen tegemoet kunt gaan. 

De sauna tas

Dat lekkere dagje ontspannen begint (als je het goed doet) al voor je weg gaat. Maar dan moet je wel weten welke tas je mee gaat nemen en wat er in moet. Wat voor tas ligt er natuurlijk aan was voor type je bent. Je laptoptas is in elk geval niet geschikt. Die blijft thuis tot morgen als je weer borrelt van inspiratie. Een rugzak, weekendtas en zelfs een mooie Zebra Shopper kunnen wel. Het beste kies je een tas die niet al te groot is maar waar wel met gemak de handdoeken en je badjas in kunnen. Of je apart je handtas mee wil nemen is een beetje aan jou. In het wellnesscentre kun je wel gewoon alles veilig opbergen in een kluisje en door je handtas in zijn geheel mee te nemen, kun je belangrijke dingen als je portemonnee en rijbewijs natuurlijk niet vergeten. Dat is dan wel weer relaxed. Wil je een aparte tas die je (ingepakt) apart kunt houden voor je saunadagjes dan vind je mooie en betaalbare exemplaren op de Social Deal

Handdoeken

Voor je saunadagje heb je natuurlijk minimaal één handdoek nodig maar fijner is om er twee mee te nemen. Eén grote handdoek die je meeneemt naar het wellness deel. Om op te zitten of om om te slaan als je je badjas even (nog) niet aan wil. De tweede handdoek blijft in je kluisje. Die hoeft niet heel groot te zijn maar het is lekker als je als je naar huis gaat nog een echt droge handdoek in je tas hebt. Ga je vaker, dan is een speciale sauna handdoeken (hamamdoeken) ook heel fijn. Deze nemen veel vocht op en drogen ook weer snel. 

Badjas

Net als een handdoek is ook een badjas natuurlijk onmisbaar. Kies het liefst een badjas die vocht opneemt. Je zachte fluffy badjas is natuurlijk heerlijk maar minder geschikt in de natte en vochtig omgeving van de sauna. Een badstof of katoenen exemplaar zijn dan fijner. Heb je geen geschikte badjas dan kun je er in de sauna meestal eentje huren. 

Slippers

Een dagje zonder slippers kun je niet. Meestal zijn slippers ook verplicht.  zijn slippers. Ben je je slippers vergeten of heb je geen slippers die geschikt zijn voor de sauna, dan is er geen nood. Ook slippers zijn verkrijgbaar bij de meeste wellnesscentra maar deze moet je vaak wel kopen. Neem je zelf slippers mee dan geldt natuurlijk dat ze schoon moeten zijn. Daarnaast zijn slippers van stof natuurlijk ook niet echt geschikt. 

Toiletspullen

Een toilettas is ook een must. Met name een kam of borstel en eventueel creme. Ga je na je wellnessdagje naar huis, is je helemaal opmaken niet echt nodig en vooral zonde. Je huid is door de sauna rondes juist heerlijk schoon Maar verwennen met een lichte creme mag natuurlijk wel. En wat mascara kan ook geen kwaad als je dat fijner vindt. 

Een boek en een flesje water

Eten en drinken is bij de meeste saunaresorts niet toegestaan. Wel mag je meestal een flesje meenemen voor water, want voldoende vocht (water) tijdens je saunadag is belangrijk. Net als de rustmomentjes tussendoor. Dan kun je je ogen dicht doen maar even lezen is ook fijn. In de meeste sauna’s zijn meestal wel tijdschriften te leen maar je eigen boek meenemen mag ook.

Gerelateerde artikelen

Back to top button