Huis

Raambekleding voor een kantelraam

Story Highlights
  • Belangrijk onderdeel van je interieur
  • Op verschillende manieren te plaatsen
  • Creëer precies de sfeer die bij je past

Ben je al enige tijd op zoek naar raambekleding voor een kantelraam? Heb je in dat kader wel eens aan shutters gedacht? Shutters worden ook wel binnenluiken of klapluiken met verstelbare lamellen genoemd. Shutters kunnen ook voor jou de oplossing zijn. Online shutters kopen is een fluitje van een cent tegenwoordig en door de groeiende populariteit wordt het aanbod steeds groter. Online bestellen staat doorgaans voor een snelle levering waardoor je al heel snel kunt genieten van deze manier van raambekleding.

Shutters vormen een belangrijk onderdeel van je interieur

Met shutters koop je echt iets bijzonders. Met de omschrijving raambekleding doe je shutters behoorlijk tekort, want deze manier van raambekleding wordt een belangrijk deel van jouw interieur. Shutters zorgen voor sfeer en een bepaald gevoel van luxe. Het installeren van shutters kan afhankelijk van jouw situatie nog best een klus zijn. Het is daarom aan te raden dit ambachtelijke werk door de specialist te laten doen. Dan heb je er echt geen omkijken meer naar en weet je dat ze perfect voor de ramen hangen.

Op verschillende manieren te plaatsen

De shutters voor jouw kantelraam kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Zo kunnen ze op het kozijn worden gemonteerd, diep weg in de muuropening. Er zal dan een montagelat aan het kozijn worden gemaakt. Een andere optie is plaatsen binnen de muuropening. Het frame wordt in dit geval aan de binnenmuur bevestigd. Er kan ook met een Z-frame gewerkt worden, iets dat vaak gebeurt bij oneffenheden en als de opening van het raam niet diep genoeg is om de lamellen te laten bewegen. Tenslotte kunnen de shutters ook op de muur geplaatst worden. Dit gebeurt vooral als plaatsing op de muuropening niet mogelijk is.

Creëer precies de sfeer die bij je past

Shutters heb je ondertussen in verschillende soorten en maten. Je hebt de basisuitvoeringen, er zijn echter ook shutters beschikbaar waarbij je de volledige controle hebt en zelf die sfeer kunt creëren die bij jou en bij de rest van je interieur past.  Doorgaans zijn de lamellen voorzien van een krasvaste lak en heb je de keuze uit tientallen verschillende kleuren. Ook wat betreft de bediening van de lamellen heb je wat te kiezen. Het moge duidelijk zijn dat er wat betreft shutters voor je ramen echt maatwerk geleverd kan worden. Daardoor heb je echt een van de fraaiste vormen van raambekleding in je huis.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button