Health

Thuis sporten in 2021

Story Highlights
  • Het draait om intrinsieke motivatie
  • Plan je workouts zorgvuldig in
  • Sport in je favoriete sportkleding

Als fanatiek of minder fanatiek sporter is het behelpen nu ook de sportscholen en fitnesscentra meer dicht dan geopend zijn. Dat betekent thuis sporten, ook in 2021. Wij van inspirationblog.nl sporten al enige tijd thuis en dat bevalt ons meer dan uitstekend.

Zoek de workout die bij je past

Intrinsieke motivatie, dat is waar het om gaat als je thuis moet sporten. Het moet helemaal uit jezelf komen en je bent zelf je belangrijkste motivator als het gaat om thuis sporten. In eerste instantie ga je op zoek naar precies die workout die bij je past. Neem contact op met een instructeur van je fitnesscentrum en vraag wat je kunt doen. Zorg dat je het materiaal in orde hebt. Heb je geen bumper plates? Koop die dan. Je kunt er vanuit gaan dat je wel even veroordeeld bent tot thuis sporten. Dat geldt ook voor halterschijven. Zorg gewoon dat je de boel goed voor elkaar hebt. Dat motiveert namelijk ook.

Plan je trainingen in

Belangrijk is om je workouts in te plannen. Het is verleidelijk om eenmaal thuis andere dingen te gaan doen. Laat dat echter niet ten koste gaan van je workout. Plannen betekent dat je geen excuus meer hebt om niet te gaan sporten. Zet het op het whiteboard thuis zodat de rest ook weet dat jij even een uurtje niet bereikbaar en beschikbaar bent. Ook belangrijk is de ruimte. Ideaal is het natuurlijk dat je een lege zolder of kelder beschikbaar hebt. Is dat niet het geval? Schuif dan wat met de meubels. Je kunt altijd genoeg ruimte creëren om een goede workout af te kunnen werken. Dat is even improviseren, maar het kan prima.

In elk geval de helft

Kleed je tijdens de workouts altijd in je favoriete sporttenue. Verruil je werkkleding voor de sportkleding en je merkt dat de motivatie vanzelf komt. Belangrijk is ook om jezelf te belonen. Na weer een workout thuis mag dat gerust. Het liefst beloon jij jezelf uiteraard op iets gezonds, een keer een wijntje na een pittige workout mag ook best. Mocht je nou een keer echt geen zin hebben, spreek dan met jezelf af dat je in elk geval de helft doen van een reguliere workout. In de praktijk ga je als je toch eenmaal bezig bent vaak toch voor de volledige workout.

Een goede uitrusting, goed materiaal, je favoriete kleding en intrinsieke motivatie. Dat is waar het om draait als je thuis moet sporten. En reken er maar op dat je nog wel even thuis aan de slag moet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button