Huis

Inspiratie voor dé perfecte studentenkamer

Story Highlights
  • De vloer en de wanden vormen de basis; zorg dat die in orde zijn
  • Creëer gemakkelijk extra ruimte en kies voor een hoogslaper
  • Planten zorgen voor een betere luchtkwaliteit

Ga je het huis uit en op kamers om een vervolgstudie te volgen? Dan wacht je een mooie uitdaging met het realiseren van de perfecte studentenkamer. Studentenkamers zijn vaak erg klein, zoals het beschikbare budget dat vaak ook is. Het maakt, zo weet Inspirationblog uit ervaring, het inrichten van je studentenkamer alleen maar uitdagender. Want je kunt van de kleine kamer iets heel leuks maken en de kamer volgens de laatste trends inrichten.

Nieuw laminaat of werk met vloerkleden

Als de basis van de kamer netjes is – de wanden en de vloer- dan is het grootste gedeelte al in orde. Check de vloer en kies bij een zeer slechte conditie voor  een nieuwe, goedkope laminaatvloer. Dat is de investering zeker waard. Wil je dat niet, dan kun je met een of meerdere vloerkleden ook leuke dingen creëren. Vloerkleden isoleren bovendien perfect en zorgen ervoor dat je veel minder snel last krijgt van kouden voeten. De wanden zijn voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je kamer. Kies je voor warme kleuren, dan wordt het vaak een stuk gezelliger in je kamertje.

Maak ruimte met een hoogslaper

Je kunt prima ruimte winnen door gebruik te maken van een hoogslaper. Zo kun je de ruimte onder de hoogslaper op een andere manier invullen. Je zou er een gezellig hoekje van kunnen maken of er een bureau plaatsen om voortaan onder je bed te kunnen studeren. Voor wat betreft de inrichting kies je uiteraard voor tweedehands meubelen. Die tik je goedkoop op de kop via bijvoorbeeld Marktplaats. Ook in de Kringloopwinkels die als paddenstoelen uit de grond blijven schieten vind je vaak prachtige spullen voor een habbekrats.

Planten in alle opzichten van toegevoegde waarde

Om ruimte voor je boeken te creëren bijvoorbeeld, kun je kiezen voor wandplaten of wandkastjes en let goed  op als je met de verlichting aan de slag gaat. Je hebt in elk geval  functionele verlichting nodig voor je studie-activiteiten, maar je wilt niet altijd in het fel licht zitten. Zorg dus ook dat de sfeerverlichting hebt.  Zo kun je mooi afwisselen. Een must op elke studentenkamer zijn planten. Niet alleen vanwege de mooie kleur groen, maar om verschillende redenen. Het bevordert de kwaliteit van de lucht en maakt dat jij je beter kunt concentreren en bijvoorbeeld minder stress ervaart. Best handig als je studeert toch?

Gerelateerde artikelen

Back to top button