Huis

Trend: Gekleurde kranen in je woning

Story Highlights
  • Gekleurde kranen in de badkamer
  • Gekleurde kranen in de keuken
  • Gekleurde kranen in het toilet

Ben je al bekend met gekleurde kranen? Deze zijn tegenwoordig helemaal hip! Gekleurde kranen kunnen vaak in iedere ruimte, van het toilet en de badkamer tot in de keuken. Zie je een gekleurde kraan wel zitten en ben je benieuwd hoe je deze kunt integreren in je toilet, badkamer of keuken interieur? Lees dan snel verder!

Gekleurde kranen in de badkamer

In de badkamer heb je verschillende mogelijkheden om een gekleurde kraan toe te passen. Denk onder meer aan de wastafelkraan, douchekraan en – als je gezegend bent met een bad – de badkraan. Maar wat past er nu binnen jouw badkamer? Dat hangt af van je huidige interieur (in het bijzonder de stijl en kleuren) en uiteraard je persoonlijke voorkeur. 

Heb je bijvoorbeeld een lichte badkamer met hoofdzakelijk witte tegels? Dan zal een zwarte badkraan (of wastafel-/douchekraan) hier goed bij passen. Met een zwarte kraan op een witte wand creëer je namelijk een mooi contrast en laat je de kraan beter tot zijn recht komen. Heb je een donkere badkamer, dan zal een zwarte kraan eerder wegvallen en dat is zonde! Bij een donkere badkamer met bijvoorbeeld zwarte, donkerblauwe en/of donkergroene tegels, kun je beter een gouden kraan gebruiken. Een gouden kraan heeft voldoende effect om in een donkere badkamer op te vallen! Bang dat een gouden kraan te kitschy wordt? Kies er dan een met een matte afwerking!

Gekleurde kranen in de keuken

In de keuken zien we voornamelijk zwarte keukenkranen voorbij komen. Immers winnen moderne en industriële keukens steeds meer aan populariteit en zwarte keukenkranen komen in beide keukens goed tot hun recht. Zo matcht mat zwart goed met witte, grijze, betonnen en houten elementen. Ook mat goud wordt steeds vaker toegepast in combinatie met wit of zwart marmer. 

Gekleurde kranen in het toilet

In het toilet blijft er maar één kraan over: het fonteinkraantje. Het toilet is vaak een weinigzeggende ruimte, toch bezoeken we hem meerdere keren per dag. Daarom verdient ook deze ruimte wat aandacht en een gekleurde kraan kan hierin uitkomst bieden. Ook hier is het belangrijk om te kijken naar het kleurenspel in de ruimte. Heeft het toilet zachte kleuren? Denk aan pastelkleuren of zalmroze, dan past een rosé-gouden kraan hier erg goed bij. Ook in een toiletruimte met vintage look komt deze kraan tot zijn recht. Heeft je toiletruimte een simpele witte tegel, dan kun je meer kanten op. Ga opnieuw voor een contrast met een zwarte kraan of kies een gouden kraan en creëer een wow-effect!

In welke ruimte wil jij een gekleurde kraan?

Gerelateerde artikelen

Back to top button