Overig

Inspirerende boeken

Story Highlights
  • Inspiratie is voor iedereen anders
  • Inspiratie boeken speciaal voor vrouwen
  • Bieden motivatie en maken groei mogelijk

Wat is dan precies een inspirerend boek? Dat kan voor iedereen een ander boek zijn. Doorgaans kun je echter wel stellen dat een inspirerend boek je op welke wijze dan ook motiveert, en er voor zorgt dat je krachtig werkt aan persoonlijke groei. Een inspirerend boek bied je waardevolle inzichten, vertelt je verhalen en geeft je tips. Je moet stappen kunnen maken met de inspiratie die je in een boek opgedaan hebt. Het boek moet je verder brengen.

Top 10 inspirerende boeken

Hoewel het van persoon tot persoon kan verschillen, is het inspirerende boek belangrijk in de hedendaagse boekenwereld. En hoewel dus erg persoonlijk, wordt er wel al jaren een Top10 inspirerende boeken gepresenteerd als ware dat dé lijst met boeken vol inspiratie. En toegegeven, die boeken kunnen zeker ook motiveren en je aan het denken zetten het anders te doen. In de Top 10 inspirerende boeken neemt het boek van de gewezen deejay Michael Pilarczyk al lang de koppositie in. De titel van het boek is ‘Master your Mindset’, met ‘Leef je mooiste leven’ als ondertitel. Het boek moet een inspiratiebron zijn om tot zowel persoonlijke als spirituele groei te komen. De rest van de top 3 van deze Top[ 10 bestaat uit ‘De edele kunst van not giving a fuck’ van Mark Manson. Het boek behandelt een zeer tegendraadse aanpak om een goed leven te leiden. De derde plaats is voor Omdenken, Het Kaartspel. Ook dit Omdenken boek is van de oprichter van Omdenken, Bertold Gunster. Het boek is min of meer een kaartspel met tamelijk provocerende vragen waarmee elk probleem tot een kans ken en eigenlijk moet leiden.

Inspirerende boeken voor vrouwen

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen inspirerende boeken in het algemeen, en boeken die vooral vrouwen inspiratie moeten geven. De inspirerende boeken voor vrouwen zetten vrouwen niet zelden aan om een mooie carrière te beginnen of een eigen bedrijf te starten, zonder dat het privéleven er onder gaat lijden. ‘Mijn Verhaal’ van Michelle Obama is al tijden een voor vrouwen inspirerend boek. Dat is overigens ook ‘Super Olcay’ van de Nederlandse Olcay Gulsen.

Inspirerende boeken tips

Ben je minder bekend in de wereld van de boeken en geen idee hebt waar je nou inspirerende boeken kunt vinden, dan hebben we hier een aantal tips voor je. Zeer populair als het gaat om een boek dat inspiratie biedt is wel ‘Getting Things Done’ van David Allen. Door het boek te lezen ben je in staat om productiever te zijn zonder stress te ervaren. Het boek is een internationale bestseller. Je leert de ultieme manier om zeer productief te zijn door beter informatie te filteren en alleen dat wat relevant is op te slaan. De belangrijke informatie leer je op te slaan in een extern systeem, waarop je voor de volle 100 procent kunt vertrouwen.

Meest inspirerende boeken

Het blijft altijd een kwestie van smaak. En het hangt er vanaf hoe je in het leven staat. Het antwoord op de vraag wat dan de meest inspirerende boeken zijn, is dan ook lastig aan te geven. Wel kunnen we je een aantal boeken aanraden die je wellicht inspireren. Een daarvan is bijvoorbeeld ‘De dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt’ van Haemin Sunim. Het boek leert je hoe je rustig blijft in een drukke wereld. Ook het boek van Brené Brown, ‘Sterker dan Ooit’, heeft al heel wat mensen de nodige inspiratie opgeleverd. Het gaat over wijsheid en vooral over vallen en opstaan. Interessant is ook ‘Het Geluk Project’, een boek van Gretchen Rubin. Het boek moet je in staat stellen om een gelukkiger leven te leiden binnen een periode van twaalf maanden. Tenslotte; ook een aanrader is ‘Dromen, Denken, Doen’ van de Nederlander Ben Tiggelaar. Dit boek heeft een bijzonder onderwerp, namelijk het managen van de lastigste persoon ter wereld, inderdaad jezelf.

Inspiratie is maatwerk

Er zijn kortom boeken vol inspiratie. Het moet je echter raken en aanspreken. Daarom blijft het maatwerk en is het boek dat je buurman volop inspiratie biedt niet meteen ook een boek waar jij verder mee kunt. Integendeel zelfs. De genoemde boeken echter, staan al lang in de bovenste regionen van welke Top 10 dan ook. Dat zegt niet alles, maar wel veel.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button