Trends

Investeren in Bitcoins, een trend of een nieuwe ontwikkeling?

Dat Bitcoins hot zijn op dit moment, zal je niet ontgaan zijn. In de media is vrijwel dagelijks berichtgeving over deze digitale munteenheid te vinden. Veel mensen vragen zich af of we het hier hebben over een trend of een nieuwe ontwikkeling. In dit artikel laten we er ons licht over schijnen.

Toegenomen toegankelijkheid crypto markt

De crypto markt is steeds toegankelijker geworden. Het investeren in een digitale munteenheid als de Bitcoin is steeds laagdrempeliger geworden. Het aanmelden bij diverse exchanges is zeer eenvoudig en daarnaast zijn er initiatieven zoals Bitcoin Prime (https://bitcoinprime.io/nl/) waarvan gebruik kan worden gemaakt. Hierin is een duidelijke ontwikkeling te zien. Een aantal jaren geleden kon er uitsluitend gebruik worden gemaakt van buitenlandse websites om in een crypto munteenheid als de Bitcoin te investeren. De toegenomen toegankelijkheid van crypto markt is een teken dat er een duidelijke nieuwe ontwikkeling gaande is en we het hier zeker niet hebben over een trend.

Waarom de Bitcoin een blijvertje is

Het is eenvoudig uit te leggen waarom de Bitcoin een blijvertje is. Allereerst wordt er gebruik gemaakt van een toekomstgerichte (blockchain) technologie. Dit is een decentrale constructie waarbij er geen afhankelijkheid bestaat van derden. Hiermee wordt er automatisch een zeer voordelige constructie vormgegeven waarmee veel negatieve karakteristieke eigenschappen van de traditionele financiële markt worden weggenomen. Veel bedrijven en instellingen hebben dit inmiddels ingezien en hebben besloten om de Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Er zijn zelfs al veel landen die de Bitcoins officieel als betaalmiddel zien.

Bitcoin Industrie is een springplank voor nieuwe ontwikkelingen

Een andere reden dat je met een investering in de Bitcoin een stap zet naar de nieuwe ontwikkeling is de introductie van Metaverse. Dit is een innovatieve technologische ontwikkeling dat deels geschoeid is op de techniek dat achter de Bitcoin zit. Metaverse crypto is een verzamelterm voor de digitale munteenheden die ontwikkeld zijn met het oog op de ontwikkelingen die ons fysieke en digitale leven combineren. Hierbij wordt dus een combinatie gemaakt tussen virtual reality, augmented reality en internet. Dit betekent dat je in de toekomst online kunt vergaderen waarbij het tot in detail lijkt dat je in een fysieke vergaderzaal met andere mensen hebt plaatsgenomen. Naast dit zakelijke aspect worden de meest moderne online games tegenwoordig vormgegeven in een online omgeving. 

Opmars van NFT’s bewijst dat er zeker geen sprake is van een trend

Aansluitend op het bovenstaande voorbeeld zijn er andere technologische ontwikkelingen te benoemen die veelvuldig met de Bitcoin worden gefinancierd. Hierbij kan gedacht worden aan de enorme opmars van NFT’s (Non Fungible Tokens). Een NFT is een digitaal eigendomsrecht van een uniek digitaal goed. Als je jezelf beseft in hoeverre onze huidige samenleving aan het digitaliseren is, begrijp je direct  dat er zeker geen sprake is van een trend.

Gerelateerde artikelen

Back to top button