Tuin

Is een tuin met kunstgras een risico voor kinderen?

Kinderen vinden het geweldig om in de tuin te spelen. Zeker als je een grote achtertuin hebt, zijn de kinderen hier vaak te vinden. Als ouder is het ook erg fijn als de kinderen in de achtertuin spelen. Je kunt er dan goed zicht op houden en van een afstandje van genieten, terwijl je je eigen ding doet. De tuin moet er wel goed op ingericht zijn. Zo is het belangrijk dat je tuin kindproof is gemaakt en er voldoende speelplekken zijn. Het leggen van kunstgras is een goede optie als je kinderen hebt. Het  kunstgras is erg zacht en is perfect om op te spelen. Heb je geen grote tuin? Dan kun je ook kiezen voor een kunstgras balkon van Mastergrass. Zo kun je toch genieten van het fijne kunstgras.

Kunstgras is veilig voor kinderen

Veel mensen maken zich zorgen over het gebruik van kunstgras door kinderen. Dit is echter nergens voor nodig. Kunstgras is namelijk een zeer goede optie om je kinderen om te laten spelen. Het kunstgras is namelijk erg zacht en is nauwelijks meer te onderscheiden van echt gras. Binnen je tuin kunstgras plaatsen is hierdoor een zeer goede keuze, zeker als je ook kinderen hebt.

Kunstgras is duurzaam en stevig

Als we gaan kijken naar de voordelen van kunstgras, komen we er al snel achter dat het zeer fijn is voor de tuin. Allereerst ziet kunstgras er na enkele jaren nog steeds goed uit. Vervolgens hoef je het kunstgras ook niet wekelijks te onderhouden zoals bij echt gras wel moet. Als je het kunstgras in de tuin hebt gelegd, hoef je er niet meer naar om te kijken. Het enige wat je kunt doen is het kunstgras borstelen zodat de kunstgrassprieten weer recht omhoog komen te staan. 

Kunstgras kan perfect onder een speeltoestel

Tegenwoordig wordt er steeds meer kunstgras gebruikt op verschillende plekken. Zo zie je bijvoorbeeld steeds vaker kunstgras gelegd worden in speeltuinen en op schoolpleinen. Dit heeft er mee te maken dat het kunstgras erg lang goed blijft en het erg fijn is om op te spelen. Als je kunstgras onder een speeltoestel legt, weet je namelijk zeker dat de kinderen niet hard kunnen vallen. Het kunstgras is zacht en zorgt ervoor dat de val wordt opgevangen. Dit is een veel betere keuze dan bijvoorbeeld het plaatsen van stenen of zand. Daarnaast blijft kunstgras ook altijd egaal liggen. Als je dit vergelijkt met gras, waar dit niet zo is, is het veel veiliger. Kinderen kunnen dan namelijk niet in een gat hun enkel verzwikken. Op kunstgras kunnen de kinderen dus ten alle tijden veilig rond blijven rennen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button