Auto

Is het altijd goedkoper om een elektrische auto te importeren?

Een elektrische auto is een ideale auto als je goedkoop wilt rijden, je bespaart immers op brandstof. Daarnaast kun je gebruik maken van veel regelingen waardoor je bijna geen belasting hoeft te betalen. Het vinden van een elektrische auto kan lastig zijn. In Nederland is de markt zeer beperkt. Daarnaast zijn elektrische auto’s in Nederland prijzig. Als je wilt genieten van alle voordelen van een elektrische auto dan kun je het beste een auto kopen in het buitenland. Hier liggen de prijzen aanzienlijk lager en heb je veel meer keuze.

Is een elektrische auto importeren goedkoper?

Het prijsvoordeel van een elektrische auto importeren zal aanzienlijk oplopen als je een fijne elektrische auto kunt vinden met vele opties. In landen zoals Duitsland liggen de autoprijzen al veel lager. Daarnaast zijn de extra opties veel voordeliger en worden soms zelfs gratis bijgeleverd. In vergelijking met een elektrische auto gekocht in Nederland bespaar je dan al veel geld. Een elektrische auto importeren zal dus altijd voordeliger zijn, waarbij het voordeel bij sommige uitvoeringen stevig op kan lopen.

Als je graag een luxere elektrische auto wilt, dan kan het sowieso lonen om naar het buitenland te kijken. In Nederland zijn maar weinig elektrische auto’s uitgerust met extra opties. De reden hiervoor is dat men vaak een elektrische auto koopt omdat het voordelig rijden is. Je rijdt met een elektrische auto goedkoop en kunt gebruik maken van veel regelingen. Het kopen van een dure elektrische auto met veel opties past minder bij deze reden tot aanschaf. Als je echter graag een auto met veel opties wilt, of een luxe uitvoering, dan kun je beter in Duitsland en andere EU-landen kijken. Daar heb je veel meer keuze, tegen een lagere aanschafprijs.

Een solide tweedehandse auto importeren

In landen als Duitsland kun je dus voordelig een elektrische auto vinden. De markt is in het buitenland veel groter dan in Nederland. Je zou voor een betrouwbare auto kunnen kijken naar voormalig leaseauto’s. Voormalig leaseauto’s zijn vaak goed onderhouden en vind je veel terug in Duitsland. Dit zijn veilige aankopen omdat de kans op verborgen gebreken minimaal is. Natuurlijk kun je een auto ook altijd laten keuren voor je tot aankoop overgaat.

Een elektrische auto is dus de ideale auto als je goedkoop wilt rijden. Je betaalt niet mee aan de hoge benzine- en dieselprijzen. Stroom is en blijft goedkoper. Omdat je belastingtechnisch ook kunt genieten van veel voordelen, kan het zeker lonen om te kiezen voor een elektrische auto. Ben je op zoek naar een mooie en goedkope auto, kijk dan naar import. Dit scheelt veel geld en je hebt veel meer keuze.

Gerelateerde artikelen

Back to top button