Travel

Waar moet je op letten bij het kopen van een drone?

Wanneer je een drone wilt kopen, kom je snel erachter dat het aanbod groot en divers is. Er zijn professionele drones, maar ook hobby drones. Twijfel je wat de beste drone is voor jou?

Hieronder lees je waar je op moet letten bij het kopen van een drone

1: Soort drone

Er zijn verschillende modellen drones waar je uit kunt kiezen. Er zijn drones die vier, zes of acht propellers hebben. De meest voorkomende is de quadcopter. Dit model is populair voor zowel professioneel- als hobby gebruik. De quadcopter is voorzien van vier propellers, waardoor deze zeer stabiel en wendbaar is. Je kunt kiezen uit verschillende maten en opties. Vaak wordt er gekozen voor een drone met camera. 

Drone met camera

Als je een drone met camera wilt kopen dan heb je een keuze uit DH ready-, Full HD-, Ultra HD of 4K Cinema beelddefinitie ondersteuning. De kwaliteit van de camera is afhankelijk van de stabiliteit van de camera. Kies voor een camera met 3-assige beeldstabilisatie voor extra mooie beelden, ook in slecht weer!

Formaat drone

Drones komen in verschillende formaten. Wanneer je geen ervaring hebt met het vliegen van een drone, dan is de mini drone perfect voor jou. Een mini drone is ongeveer net zo groot als je handpalm, waardoor je het vliegen snel onder de knie krijgt. Een ander voordeel van deze mini’s, is dat ze relatief goedkoop zijn in vergelijking met ‘grote’ drones. Voor professioneel gebruik zijn ze minder geschikt.

2: Accu

Een drone wordt aangedreven door één of meerdere motoren. Deze worden op hun beurt van stroom voorzien door een accu. Hoe krachtiger de accu, hoe langer je kunt vliegen. Eenvoudige drones vliegen maar maximaal  tien minuten en meer geavanceerde tot ongeveer een half uur. De meeste accu’s hebben een uur à anderhalf uur nodig om op te laden.

3: Besturing en verbinding

De besturing van een drone gebeurt via een remote controller, maar het kan ook bestuurd worden via een smartphone en tablet. Waar je hier op moet letten, is de maximale communicatie-afstand tussen de drone en de controller. Er is een punt waarop de verbinding verloren gaat, dit verschilt per model. Eenvoudige modellen hebben bijvoorbeeld een bereik tot 100 meter, terwijl duurdere modellen tot een aantal kilometer in verbinding kunnen blijven staan met de controller.

4: Wet en regelgeving

Het is belangrijk om te weten dat je niet overal met een drone mag vliegen. Doe je dit toch, dan bestaat de kans dat je drone wordt ingenomen en je daarbij een forse boete krijgt. Om geen risico te lopen, kun je het beste jezelf informeren op de website van de Rijksoverheid.

Gerelateerde artikelen

Back to top button