Overig

Je eigen horeca zaak starten, wat heb je nodig?

Droom je van het runnen van je eigen horecazaak, waar je jouw culinaire passie kunt delen met gasten en klanten? Het opzetten van je eigen bedrijf is een opwindende en lonende onderneming. Om van jouw droom een succes te maken heb je een zorgvuldige planning, toewijding en het juiste gereedschap nodig. En vooral dat laatste is interessant. Een goed uitgeruste keuken speelt immers een essentiële rol in het succes van elke horecazaak, een een belangrijk onderdeel hiervan is de horeca oven. Of je nu een restaurant, café, bakkerij of cateringbedrijf wilt beginnen, de keuze van de juiste horeca oven is van groot belang voor het maken van heerlijke gerecht waar je je gasten keer op keer mee kunt verrassen. 

Het belang van een goed uitgeruste keuken

Een goed uitgeruste keuken vormt het kloppend hart van elke horeca onderneming. Hier bereid je dag in dag uit de heerlijkste gerechten voor jouw gasten. Gezien de meeste apparatuur elke dag intensief gebruikt wordt, is het essentieel om te investeren in hoogwaardige (groot)keukenapparatuur die aansluit bij jouw culinaire visie en menuconcept. 

Verschillende soorten keukenapparatuur uitgelicht

Je weet wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor het aanschaffen van de juiste keukenapparatuur. Veel verschillende soorten apparatuur zijn onmisbaar in een horecazaak. De belangrijkste apparaten lichten we hieronder uit. Let wel, welke apparatuur je daadwerkelijk nodig hebt, is afhankelijk van het type onderneming. 

  • Kooktoestellen en fornuizen: deze zijn essentieel voor het bereiden van diverse gerechten. Het biedt je ook flexibiliteit in het koken, van sudderen tot bakken en braden. 
  • Koel- en vriesapparatuur: het koelen en bewaren van ingrediënten is cruciaal om de versheid en kwaliteit van je gerechten te waarborgen. 
  • Bakapparatuur: een zeer belangrijk onderdeel dat onder meer bestaat uit ovens, magnetrons en broodroosters om heerlijke broden, gebakjes en warme gerechten te bereiden. 
  • Afwasapparatuur: typisch zo’n klusje waar je niet op zit te wachten, maar waar je ook niet onderuit komt. Investeer daarom in een efficiënte afwasmachine om het afwassen en schoonmaken van keukengerei te vergemakkelijk. 

De juiste oven voor jouw horecazaak

Even terug naar de oven. Want hoewel er veel verschillende typen keukenapparatuur zijn, is de oven – terecht – een onmisbaar onderdeel in elke onderneming. Het is dan ook een veelzijdig apparaat dat wordt gebruikt voor bakken, braden, grillen en meer. Elke oven heeft zijn eigen specifieke kenmerken en voordelen. Een van de meest gebruikte ovens in de horecabranche is de confectieoven. Deze maakt gebruik van ventilatoren om hete lucht gelijkmatig door de ovenruimte te verspreiden. Hierdoor worden gerechten snel en gelijkmatig gegaard. Daarnaast is dit type oven ideaal voor het bakken van gebak, brood en andere gerechten waarbij een gelijkmatige garing essentieel is. 

Een andere populaire optie is de combi-oven, ook wel bekend als een combisteamer. Een combi-oven is zeer veelzijdig en combineert de functies van een conventionele oven en een stoomoven, waardoor je gerecht op verschillende manieren kunt bereiden. Denk aan bakken, grillen, stomen en meer. Bovendien biedt deze optie optimale controle over de vochtigheidsgraad. Gerechten blijven zo sappig en vol van smaak. 

Ga jij de Italiaanse kant op? Dan is een pizza-oven een must-have in jouw keuken. Deze ovens zijn speciaal ontworpen om de perfecte knapperige korst te creëeren en dus ideaal voor het snel bakken van pizza’s, calzones en andere deegwaren. 

Bij het kiezen van een horeca oven is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van jouw horecazaak en het type gerechten dat je gaat bereiden. 

Waar koop je apparatuur die je nodig hebt?

Ga jij starten met jouw culinaire avontuur? Denk dan eens aan Eissens Food Service Equipment. Als full-service onderneming in (groot)keukenapparatuur en horeca- en cateringbenodigdheden biedt Eissens FSE een uitgebreid assortiment aan horeca ovens van gerenommeerde merken. Door hun persoonlijke ondersteuning en betrouwbare advies vind je gegarandeerd de juiste apparatuur om de smaakpapillen van je gasten op hun op te zetten. Bon appétit!

Gerelateerde artikelen

Back to top button