Health

Je hond ontwormen, zo gaat dat

Story Highlights
  • Wat is ontwormen?
  • Verschillende wormen
  • Hoe werkt het?
  • De gezondheid van je hond

Ben jij in het bezit van een leuke hond? Wist je dan ook dat je jouw hond regelmatig moet ontwormen? Als dit helemaal nieuw voor je is of je dit misschien helemaal niet zo vaak doet, is het goed om hier eens meer over te weten te komen. Want wat is het ontwormen van je hond precies en hoe doe je dit? Wij brengen je op de hoogte en vertellen het je in dit artikel. 

Wat is ontwormen?

Hoewel je het in veel gevallen aan de buitenkant niet kan zien bij je hond, kan het zo zijn dat jouw hond wormen in zijn lichaam heeft. Dit is natuurlijk niet bepaald goed voor de gezondheid van de hond, dus het is belangrijk om regelmatig jouw hond te ontwormen. Dit betekent dat je jouw hond vrij maakt van wormen aan de hand van bepaalde middeltjes. Het klinkt misschien lastig, maar het proces ontwormen hond is vrij simpel. Het is alleen heel belangrijk om te onthouden dat je dit regelmatig moet doen. Dit is beter voor jouw hond en zo zorg je er bovendien ook voor dat jouw hond geen wormeitjes in de omgeving achterlaat. Op deze manier wordt de kans kleiner dat ook andere huisdieren hiervan besmet raken. 

Welke soort wormen zijn er?

Een hond kan besmet raken met verschillende soorten wormen. Om jou hiervan een beter beeld te geven, bespreken wij enkele voorbeelden van deze soort wormen. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een spoelworm, lintworm, haakworm of hartworm. Deze verschillende soorten wormen kunnen allemaal andere symptomen veroorzaken. In sommige gevallen kun je aan jouw hond zelf merken dat er wormen in zijn lichaam zitten. Het kan namelijk zo zijn dat jouw hond hier ziek van wordt. Toch is het ook in heel veel gevallen zo dat je er niets van merkt. En juist daarom is het verstandig om regelmatig jouw hond te ontwormen, omdat je er nooit zeker genoeg van kunt zijn dat jouw hond wormen heeft. 

Hoe kun je jouw hond ontwormen?

En dan nu de vraag: hoe kun je jouw hond ontwormen? Eigenlijk is dit proces heel gemakkelijk. Waar vele mensen misschien denken dat dit veel tijd kost, is niets minder waar. Je kunt jouw hond namelijk ontwormen door middel van een ontwormingskuur. Er zijn verschillende soorten ontwormingskuren voor honden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ontwormingstabletten of ontwomingspasta. Bekijk goed van tevoren welk middel geschikt zou zijn voor het ontwormen van jouw hond. Het ligt er namelijk ook aan of je een volwassen hond hebt of een puppy. Bij een puppy worden vaak andere ontwormingsmiddelen gebruikt. 

Let altijd op de gezondheid van je hond

Hoewel je het niet altijd kunt zien als jouw hond ergens last van hebt, kun je er wel voor zorgen dat je preventief al de juiste middelen in huis hebt. Zo kun je dus denken aan ontwormingsmiddelen, maar ook bijvoorbeeld oogzalf voor je hond of oordruppels. Als je hond vaker last heeft van specifieke klachten, is het natuurlijk altijd handig om iets van de nodige middelen hiervoor in huis te hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button