Tuin

Welke maat trampoline?

Story Highlights
  • Maat afhankelijk van de grootte van de tuin
  • Er is een trampoline voor elke tuin
  • Rechthoekige trampolines voor in de hoek

Je kunt kinderen amper een groter plezier doen dan de aanschaf van een trampoline voor in de tuin. Je doet er als ouders nog verstandig aan ook, want niets is zo goed als springen. Komen ze ook nog eens achter de computer vandaan! Lees snel verder en kom bijvoorbeeld achter welke maat het beste bij jouw situatie past!

Kies voor een gecertificeerd veiligheidsnet

Er zijn nogal wat keuzes te maken als het gaat om de trampoline. Straks gaan we in op het formaat, maar je moet bijvoorbeeld ook beslissen of je een trampoline in de grond wilt of een uitvoering op poten. Nee, je kunt niet zeggen dat een ingegraven trampoline altijd veiliger is. Want gebruik je bij een uitvoering op poten gewoon een erkend trampoline veiligheidsnet, dan heb je ook te maken met een veilige trampoline. Ga wel na of je een gecertificeerd trampoline veiligheidsnet hebt en een net dat speciaal is gemaakt voor het formaat trampoline dat je hebt. Het trampoline net dient goed aan te sluiten om zo voor veiligheid te zorgen. Behalve de afmetingen kun je een trampoline ook kiezen op basis van het maximale draagvermogen. Die vermogens kunnen sterk uiteenlopen tot wel trampolines die 800 kilogram aankunnen.

Klein, middelgroot en grote trampolines

Je hebt globaal genomen de kleinere trampolines, dan heb je een tussenmaat die je ook middelgroot zou kunnen noemen en je hebt de grote uitvoeringen. Welke de voor jou beste trampoline is, is uiteraard sterk afhankelijk van de omvang van je tuin. Heb je een kleine tuin tot 30 vierkante meter? Kies dan een rechthoekige trampoline van 1,5 bij 2 meter. Die zet je gemakkelijk in de hoek waardoor je nog een beetje tuin over kunt houden. Voor de gemiddelde tuin, een tuin van tussen de 30 en 60 vierkante meter, kun je een ronde of een rechthoekige trampoline kiezen. Een ronde trampoline kan best 250/330 centimeter zijn, bij de rechthoekige vormen kies je in deze tuin vanaf trampolines van 250 centimeter.

Rechthoekige trampoline neemt altijd minder loze ruimte in

De rechthoekige trampolines zie je vaak. Wat betreft de maten heb je ze al vanaf 240 centimeter. Je hebt ze echter ook veel groter in de vorm van een trampoline van 530 centimeter. Voordeel van de rechthoekige trampolines is dat je ze gemakkelijk in de hoeken kunt plaatsen, waarbij je ook de keuze hebt om de trampoline in te graven of op poten te zetten, uiteraard voorzien van een trampoline veiligheidsnet. Heb je een grotere tuin, dan komt een grote trampoline mooi uit en zeker ook de rechthoekige. Dit omdat de rechthoekige trampoline altijd minder loze ruimte inneemt. In de grote tuin misstaat een trampoline 305 cm uiteraard ook niet.

Gerelateerde artikelen

Back to top button