Huis

Je werkkamer inrichten: Tips & Tricks

Story Highlights
  • Zorg altijd voor een goede (ergonomische) bureaustoel
  • Kies je een bureau of een laptoptafel?
  • Met opbergboxen en prullenbakken houd je de werkkamer netjes

Nu steeds meer mensen thuis gaan werken, wordt de werkkamer in je huis steeds belangrijker. Bewezen is dat gewoon je werk doen aan de keukentafel niet echt werkt. Om goed werk te kunnen leveren is een eigen ruimte noodzakelijk. De juiste inrichting helpt je ook om ook thuis maximaal productief te kunnen zijn. Dat weten wij van inspirationblog.nl als geen ander. Daarom delen we onze ervaringen hier graag.

Besteed aandacht aan de inrichting van de werkkamer

De werkkamer is gewoon erg belangrijk en dus besteed je er de nodige aandacht aan. Je zou kunnen stellen dat in de basis een bureau, een bureaustoel, kantoormeubelen, kantoor accessoires en goede verlichting de basis vormen van een werkkamer. Een en ander is uiteraard ook afhankelijk van de beschikbare ruimte. Er zal in elk geval een bureau moeten komen, zeker als je vaak zittend je werk doet. Dat maakt verschil. Want zit je slechts zelden achter je laptop, dan volstaat een laptoptafel. Een dergelijke tafel is ruimtebesparend. Je kunt wat betreft bureaus alle kanten op. Een bureau in de hoek kan heel fraai zijn terwijl je vaak de keuze hebt uit moderne en industriële bureaus. Zaak om vooraf na te denken welke stijl je de werkkamer wilt geven.

De stoel is erg belangrijk

Erg belangrijk is de stoel. Die moet gewoon goed zijn, anders krijg je onherroepelijk te maken met klachten aan de nek, schouders of de onderrug. Het is verstandig een stoel te hebben die ergonomisch ingesteld kan worden. Je hebt ze in elk geval in heel veel verschillende uitvoeringen; van leren stoelen tot stoelen op wielen en stoelen met of zonder een armleuning. Heb je ruimte? Dan kun je eventueel archiefkasten in je werkkamer kwijt, ladeblokken plaatsen en maak je ruimte voor een vergadertafel en vergaderstoelen. Belangrijk is ook de verlichting. Onder tl-verlichting werken is niet echt prettig. Eigenlijk moet je verlichting hebben die zich aanpast aan de situatie. Fel als de situatie er om vraagt en minder fel als je bezoek krijgt bijvoorbeeld. Vergeet ook opbergboxen niet, zo houd je de werkkamer netjes.

Aan accessoires geen gebrek

Nu de basis van je werkkamer staat, ga je aan de slag met accessoires in de vorm van kantoorartikelen schrijfwaren, magneten, whiteboard markers en notitieblokken. Wat betreft de accessoires heb je in elk geval keuze genoeg. Vergeet zeker ook prullenbakken niet. Ook die heb je in verschillende formaten en uitvoeringen. Je hebt ze geavanceerd met een sensor, je kunt het wellicht ook af met een simpele prullenmand.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button