Huis

Inspiratie voor dé perfecte studentenkamer

Story Highlights
  • Maak altijd eerst een schets van de studentenkamer
  • Kies voor een slaapbank of een hoogslaper
  • Kapstokhaakjes aan de zijkant van de kasten

Het inrichten van een ruimte is telkens weer een uitdaging. De uitdaging is alleen maar groter als je een kleinere ruimte in moet richten en daar toch een aantal grotere meubels in moet plaatsen. Dit is onder meer het geval als je een studentenkamer in moet richten. Ondanks het feit dat wij van inspirationblog.nl al lang uitgestudeerd zijn, hebben we nog wel wat tips voor het realiseren van de perfecte studentenkamer. In een studentenkamer moet je elke vierkante meter benutten, dus tot aan de vensterbanken aan toe.

Maak een goede schets

Uitgangspunt bij het creëren van een perfecte studentenkamer is een goede schets. Je meet de kamer goed op en ook de meubels die je al hebt. Je tekent de meubels op schaal in en kunt op schets tal van variaties proberen, net zo lang tot je de perfecte inrichting op papier hebt. Dit scheelt ook bij de verhuizing, je kunt dan immers alles meteen op de juiste plaats zetten. Als je meer uit een kleinere ruimte wilt halen, dan kies je meubels die multifunctioneel zijn.

Benut de ruimte onder het bed

Zo kies je een bureau waaraan je behalve studeert ook kunt eten. Een kapstok? Kies dan liever voor kapstokhaakjes aan de zijkant van kasten. Probeer ook de ruimte onder je bed te gebruiken om spullen op te ruimen. Dit is een relatief grote ruimte die vaak onbenut blijft. Over ruimte gesproken; wat betreft slapen kun je ook alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld ruimte besparen met een slaapbank. Aan de andere kant kun je ook kiezen voor een hoogslaper. Zorg dan wel dat je de plafondhoogte goed opmeet. Ook inklapbare stoelen of krukken verdienen aanbeveling in een studentenkamer.

Kies voor een hoogslaper

Om spullen uit het zicht op te bergen kun je in de studentenkamer een gordijn hangen. Daar kun je materialen achter opbergen. De kamer lijkt dan wel iets kleiner, daarom kies je bij voorkeur voor meer transparante gordijnen. Kies je voor een hoogslaper, creëer dan een hoekje onder het bed met een bank of een bureau. Om spullen kwijt te kunnen die je vaak nodig hebt kun je prima uit de voeten met wandplanken. Meubels nodig? Vraag altijd eerst familie en vrienden of die nog overtollige meubels hebben en neem die voor een klein bedrag over. En anders ga je naar een van de vele Kringloopwinkels die Nederland rijk is. Daar vind je prima meubels voor weggeefprijzen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button