Huis

Je woonkamer opnieuw inrichten: dat doe je zo!

Voelt het alsof het tijd is om je woonkamer eens een upgrade te geven? Wil je een keer iets anders? Dat begrijpen we helemaal, vooral in dit seizoen, nu we zoveel tijd binnen doorbrengen. Gelukkig hoeft het opnieuw inrichten van je woonkamer helemaal niet zo ingewikkeld te zijn, het enige dat je nodig hebt is genoeg tijd. Het is namelijk niet altijd nodig om nieuwe meubels en spullen te kopen voor het opnieuw inrichten, je kunt ook gewoon wat schuiven en toch een heel ander beeld creëren. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het herinrichten van je woonkamer!

Het inventariseren van meubels en spullen

Waar je in ieder geval mee kunt beginnen, is eens kritisch kijken naar alle meubels en spullen die je in je woonkamer hebt staan. Zijn dit er eigenlijk niet veel te veel? Misschien gebruik je een deel ervan zelfs wel amper. Voordat je begint met je woonkamer inrichten, weet je dan ieder geval welke meubels en spullen je wil laten staan en wat je liever weg doet. Je kunt ervoor kiezen om de meubels nog wel te bewaren, maar je kunt ze natuurlijk ook verkopen. Op die manier heb je weer wat geld om eventueel toch iets nieuws te kopen, mocht je dat willen. Of misschien voor een nieuw likje verf? 

De muren: een nieuw likje verf of toch behang?

Wil je niet alleen de inrichting van je woonkamer aanpakken, maar ook de kleur van de muur? Dat wordt natuurlijk wat meer werk, maar het zorgt zeker voor een geheel nieuwe uitstraling in de ruimte. Nu is er nog een keuze die je moet maken: wil je de muren opnieuw verven in een andere kleur, of wil je behang gebruiken? Behang is momenteel weer heel erg in en het is vaak eenvoudiger dan het opnieuw verven van de muren. De grootste trends van 2022/2023 zijn retro behang, natuurlijke designs, thematische designs, of behang in de kleuren die in de mode zijn, dus met name aardkleuren, van zandkleur tot oudroze. Er zijn dus enorm veel dingen waar je uit kunt kiezen, van enorm levendig en energiek tot rustgevend en ingetogen. Het ligt er uiteraard ook aan wat voor sfeer je in je woonkamer wil creëren. 

Decoratieve voorwerpen voor je woonkamer 

Naast het verschuiven van je meubels, kun je jouw woonkamer ook een heel andere uitstraling geven door het gebruik van andere decoratieve voorwerpen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe vloerkleden. Deze zijn is alle mogelijke stijlen te vinden, zodat je ze kunt aanpassen op de nieuwe interieurstijl waar je voor kiest. Ook planten kunnen je woonkamer er heel anders uit laten zien. Daarnaast creëren ze ook veel rust en brengen ze creativiteit met zich mee. Alleen maar positieve dingen dus!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button