Huis

Jouw huiskamer oplichten met decoraties? Dat doe je zo

Het is bijna winter en dat betekent dat de dagen steeds korter worden. Hoewel de koele winterdagen heel gezellig kunnen zijn, vind jij de warmte misschien een stuk fijner. Gelukkig kun je met behulp van een aantal decoraties heel veel licht, warmte en gezelligheid naar binnen halen. Wil jij deze winter jouw huis graag een beetje oplichten? Lees dan vooral verder, want in dit artikel delen wij drie leuke decoraties die jouw huis oplichten.

Een LED-wand

Een LED-wand is een hele leuke manier om meer licht in jouw huis te brengen. Het fijne is dat je de LED-wand zelf kunt maken! Het is dus niet alleen een leuke decoratie, maar ook nog eens heel erg makkelijk. Je hebt een grote plank nodig. Daarnaast nog een aantal houtblokken. Eerst verf je de de houtblokken en de plank in dezelfde kleur als de muur. Vervolgens bevestig je de blokken aan de muur. Wanneer de houtenblokken vast zitten, bevestig je de plank aan de houtblokken. Achter de plank verstop je een LED-strip. Als je deze aanzet, genereer je veel licht in het huis op een gezellige en originele manier. Als je bang bent dat je niet voldoende stopcontacten hebt voor een ledwand kun je altijd nog een stekkerdoos aanschaffen!

Meer lampjes in huis

Je kunt er ook voor kiezen om je huis te decoreren met meer lampjes. Bijvoorbeeld meer kleine verlichtingen in plaats van een enkele lichtbron. Er zijn oneindig veel combinaties als het aankomt op lampenkappen en standaarden. Zorg er wel voor dat je kiest voor LED-lampen als je voor deze decoratie kiest. De LED-lamp is namelijk 75% zuiniger dan een halogeenlamp en 85% zuiniger dan een gloeilamp. Ze zijn ietwat duurder in de aanschaf, maar dit heb je er dan ook zo weer uit. Ze verbruiken namelijk niet alleen minder stroom: LED-lampen gaan ook nog eens langer mee dan de andere twee soorten! Wil je nou meer weten over de voordelen van LED-lampen? Bekijk de website van Milieucentraal om meer over LED-lampen te ontdekken. 

Maak een kerstdorp

Deze laatste tip is voor iedereen die ontzettend veel van kerst houdt. Het kan namelijk ook erg leuk zijn om een kerstdorp te maken dit jaar. Hoewel een kerstdorp geen directe lamp is, kan het wel een bron van licht zijn door alle kleine lampjes in het dorp. Doordat je allerlei leuke tafereeltjes maakt, creëer je een hele gezellige decoratie. Nu moeten we wel eerlijk toegeven dat deze decoratie alleen is weggelegd voor iedereen die veel wil investeren in  decoratie. Nu doe je het niet voor niks: je krijgt er heel veel gezelligheid voor terug. Ook kun je al jouw investeringen volgend jaar gewoon weer gebruiken. Er zijn ook eindeloze combinatiemogelijkheden. Is jouw dorp dit jaar in een klassieke kerststijl of ga jij voor een spooky look? 

Gerelateerde artikelen

Back to top button