Tuin

Jouw tuin al gereed voor de zomer?

Story Highlights
  • Haal onkruid weg en verwijder groene aanslag
  • Denk aan de tuinstoelen
  • Kies voor tuinmeubels van hout

Lente staat zo goed als gereed voor de deur. De hoogste tijd om de tuin klaar te maken zodat je hierin kunt genieten. Heerlijk tafelen met vrienden en familie, of wellicht met het eigen gezin. Maar waar begin je eigenlijk in jouw achtertuin? En waar dien je op te letten?

Verwijderen van onkruid en planten

Als eerste is het verstandig om de tuin vrij te maken van onkruid en planten wat het niet heeft gehaald. Vervolgens kan je nieuwe bloembollen in de tuin plaatsen wat uiteindelijk zal schitteren. Kijk wel goed uit dat je de bloembollen niet te dicht op elkaar plant. Het zou zonde zijn als jouw werkzaamheden in de tuin niet optimaal zullen groeien. Daarbuiten is het ook niet mogelijk om iedere plant bij elkaar te zetten. Kijk bijvoorbeeld uit met woekerende bodembedekkers. Zo kan je nu al Hortensia’s plaatsen welke in de zomer zijn prachtige kleuren laten zien!

Natuurlijk vind je niet in iedere tuin veel groen. Men heeft hierin de eigen keuze om te beslissen wat er geplaatst wordt uiteraard. Echter hoopt meerdere gemeentes wel dat mensen het inzien dat meer groen in de tuin niet alleen prettiger is, maar ook voor het regenwater beter is.

Nu dat de tuin vrij is van onkruid kan je het meubilair uit de opslag halen. De houten tuintafels zijn vaak van goede kwaliteit en kunnen bij goed gebruik jaren mee. Het ligt er wel aan welk soort hout er is gebruikt voor jouw tafel. Zo heeft een tuintafel die gemaakt is van Teak meer onderhoud nodig, dan wanneer je kiest voor eiken.

Wat is belangrijk bij een complete eethoek?

In vrijwel iedere tuin vind je tuinstoelen en een tafel. Om het een romantisch gevoel te geven kleden wij de eethoek graag aan. Denk hierbij aan verlichting wat een rustieke sfeer geeft. Maar ook mooie kussens of wellicht een chique deken vind je steeds vaker terug in de tuin. 

Online kan je ook een complete eethoek bestellen die vervolgens wordt bezorgd. Het kan natuurlijk ook wel eens voorkomen dat je de stoelen er niet bij vindt passen en dus zelf op zoek gaat naar een complete set. Tegenwoordig vindt men het belangrijk dat het een plekje moet worden waar je niet alleen aan kunt dineren, maar ook gezellig kunt borrelen. 

Een geschikte houten tuintafel met comfortabele stoelen zorgt niet alleen voor een gezellig hoekje. Het zorgt er ook voor dat je heerlijk kunt genieten van de buitenlucht en dat in jouw eigen tuin!

Gerelateerde artikelen

Back to top button