Health

Ken je alle voordelen van een Reiki cursus?

Story Highlights
  • Reiki is een energetische helingstechniek
  • Training op drie niveaus
  • Kanaliseert helende energie

Normaal gesproken denken we bij Reiki aan een healing techniek of een energiebehandeling.

Reiki is een prachtige energetische helingstechniek die op alle niveaus van het wezen kan inwerken. Het werd herontdekt door Meester Mikao Usui in Japan en wordt sinds 1920 over de hele wereld gebruikt, ook in ziekenhuizen, als een aanvullende therapie.

Deze techniek stelt ons in staat deze helende energie bij anderen en ook bij onszelf toe te passen, om alle soorten pijn en ziekte te behandelen, de immuniteit te versterken, het genezingsproces te versnellen, deze en vele andere voordelen, waaronder het in evenwicht brengen van de geest en de emoties.

De training van Traditionele Reiki is verdeeld in drie niveaus, op elk niveau worden inwijdingen gedaan om af te stemmen op de Reiki energie. Een niveau is de voorwaarde voor het volgende, en elk niveau zal het vermogen om energie te kanaliseren uitbreiden, de kennis vergroten en ook het vermogen om te genezen.

Reiki Niveau I – Ontwaken

Dit is de eerste stap om in contact te komen met de Reiki energie, het ontwaken voor een nieuwe kennis, een nieuwe energie. Het is het contact met de hele geschiedenis van de herontdekking van Reiki door Mikao Usui, de betekenis ervan, het proces van inwijding, dat de sleutel is tot toegang tot de Universele Helende Energie, hoe de behandeling van Reiki op zichzelf en op anderen toe te passen.

Reiki Niveau II – De Transformatie

Het tweede niveau van Reiki verbreedt kennis en helend vermogen, verdiept persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Het is contact met 3 heilige symbolen van Reiki gebruikt door Mikao Usui, hun betekenissen en hoe ze toe te passen.

Hoe de helende energie op afstand te sturen naar mensen en situaties in het heden, verleden en toekomst;

Reinigen en harmoniseren van omgevingen met Reiki;

Mental Healing, Reiki techniek voor het herprogrammeren van de geest, voor het helen van trauma’s, verslaving, angsten, negatieve overtuigingen en ook om de verbinding met het Hoger Zelf te versterken.

Reiki Niveau III – De Realisatie

Het derde niveau van Reiki maakt contact mogelijk met het 4e heilige symbool van Reiki, wat leidt tot de uitbreiding van het potentieel om helende energie te kanaliseren, een hoger bewustzijn te creëren en je Innerlijke Zelf en de materiële wereld met elkaar in harmonie te brengen.

ZoMa Opleidingen

ZoMa Opleidingen is marktleider in het aanbieden van reiki cursussen en andere spirituele cursussen en (HBO) opleidingen. Bekijk direct hun website voor het totale aanbod en de tarieven.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button