Huis

Keuken verven; welke kleur?

Story Highlights
  • Welke kleur kies jij in de keuken?
  • Is zwart het nieuwe wit?
  • Rood wekt de eetlust op

Ach, even de keuken verven, kan ie weer jaren mee. Goed idee natuurlijk, maar welke kleur geef jij de keuken dan precies? Laten we je alvast een handje helpen. Want een kleur kiezen voor de keuken, dat is nog best lastig.

Wit is nog steeds de standaardkleur

Laten we voor het gemak een paar kleuren bespreken. Voor jou is het wel zaak een kleur te kiezen die past bij de keukenkraan rvs, als je die hebt. Of je moet ook de kranen straks allemaal willen vervangen. Laten we beginnen met de kleur wit. Hoewel de concurrentie toeneemt, geldt wit nog steeds als de standaardkleur in de keuken. Wit is een veilige kleur en staat voor fris en schoon. Kies je voor hoogglans wit, dan krijgt je keuken een chique, moderne uitstraling. De gemiddelde rvs kraan past zeker bij de kleur wit.

Maak een statement met de kleur groen

In plaats van wit kun je ook kiezen voor crème. Crème is altijd warmer en past in elke keukenstijl. Crème past ook bij de keukenkraan uittrekbaar bijvoorbeeld. Rood? Rood stimuleert de eetlust en dat is natuurlijk prima in de keuken. Rood kan echter ook wat teveel van het goede zijn. Kies daarom voor de matte rode kleur. Met de kleur groen kun je eveneens een statement maken. Kies voor bijvoorbeeld appeltjes groen. Wil je het wat rustiger? Kies dan voor zacht, olijfgroen. Zelfs de kleur geel zie je terug in de keuken van nu. Met geel haal je het zonnetje in huis. Deze kleur leent zich goed voor de combinatie met grijs.

Oranje? Dat is een gedurfde keuze!

Oranje is zeer gedurfd in de keuken, behalve als je de zachtere pompoenoranje kleur kiest. Kies hierbij voor donkere houten fronten. Staat echt perfect. Grijs is aan een opmars bezig en wordt erg populair in de keuken. Grijs geldt ook als een redelijk veilige kleur en denk bijvoorbeeld eens aan de combinatie met de kleur turquoise. Ook lavendel en pompoenoranje matcht prima met de kleur grijs.

Zwart wordt ook wel het nieuwe wit genoemd

Blauw in de keuken? Mwah, het zou de eetlust afnemen. Wel komt de vitrage er met de kleur blauw beter uit. Bruin is ook al een veel gebruikte kleur in de keuken. Het geeft de keuken een zachtere, warmere uitstraling namelijk. Dan nog zwart, door sommigen al het nieuwe wit genoemd. Je kunt kiezen voor hoogglans zwart en als je het wat rustiger wilt dan kun je beter kiezen voor de matzwarte kleur. Zwart geeft de keuken een chique uitstraling.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button