Health

Baardgroei bevorderen

Story Highlights
  • Eet gezond en voorkom stress
  • Ja baard verven kan eveneens helpen
  • Wees vooral lief voor de baard

Het is oneerlijk verdeeld in de wereld. Daar waar de een zomaar een prachtige baard heeft, moet een ander er alles aan doen om de baardgroei zo te bevorderen dat er iets ontstaat dat op een baard lijkt. Oneerlijk inderdaad, want vaak heb je er geen invloed op. Is het genetisch nou eenmaal zo bepaald. Of toch wel? We zetten je een aantal belangrijke voorwaarden op een rij die de baardgroei moeten stimuleren. Want uiteindelijk is het voor elke man gewoon mogelijk om een baard te dragen. En dat is sinds enige jaren weer helemaal hip.

Baardgroei bevorderen

Ben jij zo iemand bij wie een baard en baardgroei geen vanzelfsprekendheid is? Weet dan dat er tal van manieren zijn om de baardgroei te bevorderen. Je kunt de haartjes best een handje helpen. En nee, dan hebben het niet over de talloze verhalen uit grootmoeders tijd die de ronde doen over baardgroei. Zo ging lang het verhaal dat de ontlasting van kippen zou kunnen helpen en dat je door je gezicht er mee in te smeren je sneller een baard kreeg. En de echt wanhopige man die zo graag een baard wilde, probeerde het nog ook. Er zijn echter meer betrouwbare manieren om iets aan de baardgroei te doen. In z’n algemeenheid kun je zeggen dat goed en gevarieerd eten erg belangrijk is. Logisch, want alles wat met groei te maken heeft, heeft direct te maken met dat wat je eet. Wil je een baard? Vermijd dan stress en zorg goed voor je gezichtshuid. Geef je huid de nodige rust en koester je baard, wees lief voor je baard. Dat wil zeggen dat je altijd precies de juiste producten gebruikt bij de baardverzorging. Ga ook sporten. Dat helpt écht!

Hoe krijg je meer baardgroei

Er zijn verschillende manieren om meer baardgroei te krijgen. Een optie is het innemen van biotine supplementen. Hier zit vitamine B8 of H in verwerkt. Dat staat garant voor een snellere haargroei en het behoud van een normale huid. Door biotine is het overigens niet zo dat plekken waar geen haar groeit ineens volgroeit met haar. Integendeel. Biotine versterkt juist die plekken waar al haar gegroeid is. Het haar wordt daar dikker. Meer baardgroei kun je ook realiseren door het te verven. Klinkt gek, maar is wel waar. Zeker als je baard lichter van kleur is dan het haar op je hoofd. Doe een kleurspoeling in je baard. Doe dat niet te lang om zo rode vlekken op je huid te voorkomen. Geheid dat je daarna meer baardgroei krijgt.

Baardgroei stimuleren testosteron

Het is goed te weten dat het testosteron dat in een haarzakje terecht komt, omgezet wordt naar dihydrotestosteron, een nog krachtigere vorm van testosteron. Mannen die receptoren hebben die gevoelig zijn voor dihydrotestosteron, zullen altijd sneller een baard hebben. Dat betekent dus dat testosteron de baardgroei stimuleert. Je kunt op allerlei dubieuze manieren zorgen dat je extra testosteron krijgt, je kunt het ook op een normale manier doen. Hoe? In elk geval door gezonder te eten. Eet wat meer vlees en peulvruchten, zorg dat je calorieën neemt van verschillende bronnen en eet broccoli, walnoten, wortelen en ook vis. Het zijn producten die het testosteron gehalte doen stijgen. De gemakkelijkste manier om je testosteron gehalte in je lichaam te laten stijgen is door te gaan sporten. Kies specifiek voor bankdrukken, deadlifts en laat sport een onderdeel van je leven worden. Dan zul je zien dat je sneller een mooie volle baard hebt.

Baard laten groeien tips

De een krijgt de baard zo in de schoot geworpen, een ander moet er alles aan doen om een klein baardje te creëren. De belangrijkste tip als jij de baard wilt laten groeien is heel simpel: stop met scheren. Houd dit een maand vol en bekijk het resultaat. Na die maand mag je de baard een beetje bijwerken. De neklijn houd je steeds goed bij overigens, de baard laat je gedurende de maand gewoon z’n gang gaan. Heb je nog kale plekken? Gewoon negeren, niets aan doen. Dit trekt vroeg of laat echt wel bij. Heb je eenmaal een baardje, dan eindigt het niet wat betreft de verzorging en bevordering van de baardgroei. Dan begint het eigenlijk pas. Wees lief voor de baard en verzorg de baard goed. Een gezonde baard zal de groei bevorderen. Vergeet ook zeker je huid niet. Aanrader is het gebruik van baardolie. Dit helpt tegen de jeuk in de eerste maand en stimuleert de groei. Je schaft speciaal voor je baard een baardborstel aan en voor het onderhouden van je baard schaf je eveneens een goede trimmer aan. Je geeft de baard een speciale behandeling en koopt ook speciale shampoo en conditioner voor de baard.

Doe je dit en vermijd je stress, eet je gezond en ga je sporten dan kan het niet anders dan dat jij binnen afzienbare tijd een prachtige baard hebt staan. Wees er trots en zuinig op!

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button