Travel

Kies voor een leuke vakantie in Zeeland!

Story Highlights
  • Zeeland is leuke vakantieprovincie
  • Ontdek de prachtige wateren
  • Ideaal voor watersporters

Waarom zou je kiezen voor een vakantie in het buitenland als er ook in Nederland nog zoveel mooie plekken zijn te ontdekken? Neem nou bijvoorbeeld de provincie Zeeland met de zee en het strand, binnenlandse wateren, culturele evenementen en culinaire traktaties, kortom: alles wat je zoekt in een vakantie. Zeeland is zeker de moeite van een vakantie waard, helemaal als je kiest voor een vaarvakantie!

Zeeland: dé provincie voor watersporters

In Zeeland vind je een kustlijn zoals je die nergens in Europa aan zult treffen. Dat komt door de ligging van de provincie, die maakt de kust heel onregelmatig. Je kunt er genieten van de zee, maar er zijn ook verschillende binnenlandse wateren en meren. Dat maakt Zeeland de ultieme vakantiebestemming voor watersportfanaten. Je kunt er onder andere zeilen, surfen en snorkelen, net waar je zin in hebt. Wil je lekker relaxen op het strand? Ook dat is goed mogelijk, bijvoorbeeld op het heerlijke strand van Domburg.

Ontdek de Zeeuwse wateren per boot

Je ontdekt Zeeland het beste vanaf het water. Een boot huren in Zeeland is de allerleukste manier om de verschillende havenplaatsjes van Zeeland te ontdekken. De gezelligste plaatsen in Zeeland zijn immers per boot te bereiken. Zo kun je naar Bruinisse, Terneuzen en Vlissingen varen om daar te genieten van de karakteristieke centra en te proeven van de heerlijkste visgerechten. Vis smaakt nu eenmaal het lekkerst als ze dezelfde dag nog gevangen is: verser kan het niet!

Een vaarvakantie in Zeeland

Varen in Zeeland is heel eenvoudig, je hoeft bijvoorbeeld geen zeesluizen te passeren. Bovendien kun je zowel in zoet als in zout water zeilen. Een zeilboot huren in Zeeland is voor iedereen weggelegd en hoeft helemaal niet duur te zijn. Je hebt ook niet altijd een vaarbewijs nodig wanneer je de Zeeuwse wateren wilt verkennen. Je kunt namelijk ook een boot met een schipper huren, dan weet je zeker dat je volledig kunt ontspannen. Je kunt boten niet alleen per dag huren, maar bijvoorbeeld ook per week. Zo kun je jouw hele vakantie op de Zeeuwse wateren doorbrengen, hoe lekker is dat?!

Gerelateerde artikelen

Back to top button