DIY

Kies voor haarverf zonder ammonia bij het kleuren

Wanneer je je haar niet verft, zal de term ammonia je misschien niet meteen iets zeggen. Wat ammonia juist is, wordt hieronder nog uitgelegd. Belangrijk om te weten is dat ammonia heel wat nadelen heeft waardoor je best op zoek gaat naar haarverf zonder ammonia.

Wat is ammonia?

Ammonia is een stof die in de verf zit en die voor de sterke geur zorgt van de verf. Deze stof zorgt ervoor dat je haarschubben tijdens het verven open komen te staan. Hierdoor kan de verf volledig doordringen tot in de haarschacht. Ammonia zorgt er jammer genoeg ook voor dat onze haarschubben gaan opzwellen waardoor ze niet op dezelfde manier meer sluiten na het verven. Dit heeft als gevolg dat je haarstructuur verandert en je droger haar zal krijgen. Daarnaast zal je veel sneller last hebben van gespleten punten. 

Haarverf zonder ammonia

Omdat ammonia om bovenstaande redenen slecht is voor je haar, bestaat er nu ook haarverf zonder ammonia. Natuurlijk moet de stof ammonia wel vervangen worden om hetzelfde effect te krijgen met haarverf. Bij sommige haarmerken wordt er gekozen voor mono-ethanolamine. Deze stof zal er ook voor zorgen dat je haarschubben open te komen staan, maar niet op een even harde manier als ammonia. Hierdoor zal je haar veel minder droog aanvoelen en behoudt het ook zijn glans. Daarnaast heeft deze stof ook geen sterke geur zoals ammonia. Weg met de onaangename geur bij het verven. 

Haarverzorging 

Aangezien je haar je hele leven moet meegaan, is een goede verzorging van groot belang. Je haar regelmatig verven is niet echt gezond, al zorgt de haarverf zonder ammonia ervoor dat de impact op je haar kleiner is. 

Een goede haarverzorging kan op verschillende manieren. In eerste instantie moet je op zoek gaan naar een haarshampoo die bij jouw soort haar past. Heb je van nature vet haar? Ga dan op zoek naar een shampoo die hiervoor speciaal ontwikkeld is. Heb je veel last van anti roos? Ook hier bestaan verschillende shampoos voor die dit tegen gaan. 

Af en toe een haarmasker gebruiken, zorgt ervoor dat je haar ook gezond blijft aangezien het een hele verzorgende werking heeft. Ideaal om je haar te laten herstellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button